Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Wall Street Journal: Έτσι κατάφερε η Hamas να ξετρυπώσει κάτω από τη μύτη των Ισραηλινών - Έχει χάρτες για στρατιωτικές βάσεις

Αποκάλυψη Wall Street Journal: Έτσι κατάφερε η Hamas να ξετρυπώσει κάτω από τη μύτη των Ισραηλινών - Έχει χάρτες για στρατιωτικές βάσεις
«Ήξεραν ακριβώς ποιοι θα ήταν οι στόχοι», δήλωσε ο Michael Milshtein, πρώην αξιωματικός των ισραηλινών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών
Λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα από την επίθεση της Hamas στο νότιο Ισραήλ που δοκίμασε την ετοιμότητα των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι οι μαχητές της Hamas έφεραν χάρτες των πόλεων και των στρατιωτικών βάσεων του Ισραήλ που είχαν ως στόχο.
Στοιχεία που συνελέγησαν από τα σημεία της επίθεσης περιείχαν έγγραφα γραμμένα στα αραβικά, σύμφωνα με τα οποία η επίθεση της Χαμάς στόχευε ξεκάθαρα κέντρα αμάχων για να πάρει ομήρους εκτός από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
«Ήξεραν ακριβώς ποιοι θα ήταν οι στόχοι», δήλωσε ο Michael Milshtein, πρώην αξιωματικός των ισραηλινών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών και επικεφαλής του Φόρουμ Παλαιστινιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Το επίπεδο του σχεδιασμού υπερέβη όλες τις προηγούμενες επιθέσεις της Hamas, σημείωσε.
Ενδεικτικό στοιχείο της προετοιμασίας της ισλαμιστικής οργάνωσης αποτελεί έγγραφο 14 σελίδων με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2023 και περιγράφει σχέδιο διείσδυσης στο Μεφαλσίμ, ένα κιμπούτς, κοντά στη Γάζα και την ομηρία των κατοίκων.
Επίσης, είχαν στην κατοχή τους χάρτες και αεροφωτογραφίες της πόλης, στην οποία αναφέρεται πως υπήρχαν 1.000 πολίτες που φρουρούνταν από μια εθελοντική δύναμη ασφαλείας.
Στο ίδιο έγγραφο καταγράφονταν και λεπτομέρειες για την εγγύτητα των ισραηλινών δυνάμεων, και τον χρόνο αντίδρασής τους που είχε υπολογιστεί σε 3 με 5 λεπτά.
Στα έγγραφα περιγράφεται η επιχειρησιακή επίθεση της Hamas σύμφωνα με την οποία μαχητές θα διαπερνούσαν τον φράκτη ασφαλείας, ενώ άλλοι θα χρησιμοποιούσαν πυρά πυροβολικού για να εκτρέψουν την προσοχή των Ισραηλινών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης