Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλύτερα του αναμενομένου τα αποτελέσματα της JP Morgan το γ' 3μηνο - Πάνω από 40 δισ. τα έσοδα

tags :
Καλύτερα του αναμενομένου τα αποτελέσματα της JP Morgan το γ' 3μηνο - Πάνω από 40 δισ. τα έσοδα
Τα στοιχεία της JPMorgan ήταν κρίσιμα για την πορεία της αγοράς, η οποία αναζητά ενδείξεις σχετικά με την πορεία του κλάδου εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων και απωλειών δανείων
Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η JP Morgan το γ' 3μηνο του 2023, αφού ανήλθαν στα 4,33 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 3,96 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.
Επίσης, τα έσοδα ξεπέρασαν τα 40 δισ., έφτασαν στα 40,69 δισ., από 39,63 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.
Τα στοιχεία της JPMorgan ήταν κρίσιμα για την πορεία της αγοράς, η οποία αναζητά ενδείξεις σχετικά με την πορεία του κλάδου εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων και απωλειών δανείων.
Ενώ η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ σε περιουσιακά στοιχεία έχει προσαρμόσει τα κυμαινόμενα επιτόκια μέχρι στιγμής φέτος, υπάρχουν ανησυχίες μετά τις δηλώσεις της Federal Reserve ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για περισσότερο από το αναμενόμενο για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό εν μέσω απροσδόκητα ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης.
Τα υψηλότερα επιτόκια πλήττουν τις τράπεζες με διάφορους τρόπους.
Ο κλάδος αναγκάστηκε να πληρώσει για καταθέσεις, καθώς οι πελάτες μετατοπίζουν τις συμμετοχές σε μέσα υψηλότερης απόδοσης, όπως αμοιβαία κεφάλαια.
Οι αυξανόμενες αποδόσεις σημαίνει ότι τα ομόλογα που κατέχουν οι τράπεζες μειώνονται σε αξία, δημιουργώντας μη πραγματοποιηθείσες απώλειες που πιέζουν τα επίπεδα κεφαλαίου.
Και το υψηλότερο κόστος δανεισμού μειώνει τη ζήτηση για στεγαστικά και εταιρικά δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης