Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Εάν οι ΗΠΑ δεν θέλουν περιφερειακό πόλεμο, να ελέγξουν το Ισραήλ – Προειδοποιεί και η Ιορδανία

Ιράν: Εάν οι ΗΠΑ δεν θέλουν περιφερειακό πόλεμο, να ελέγξουν το Ισραήλ – Προειδοποιεί και η Ιορδανία
Σοβαρό λάθος εάν οι Αμερικάνοι επιτρέψουν στο Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα είπε ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνα ότι εάν οι ΗΠΑ δεν θέλουν να ξεσπάσει ένας περιφερειακός πόλεμος, τότε θα πρέπει να ελέγξουν το Ισραήλ στέλνουν Ιράν αλλά και Ιορδανία.
«Η Αμερική θέλει να επιτρέψει στο Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα και αυτό είναι σοβαρό λάθος.
Αν οι Αμερικανοί επιθυμούν να αποφύγουν ο πόλεμος να εξαπλωθεί στην περιοχή, πρέπει να ελέγξουν το Ισραήλ» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Hossein Amir-Abdollahian σε δηλώσεις του από το Λίβανο όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Λιβάνου, της Hezbollah και της Hamas.
«Αν δεν σταματήσουν τα ισραηλινά εγκλήματα, δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί» είπε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι «η ασφάλεια και η ειρήνη του Λιβάνου είναι σημαντικές για εμάς».

Μήνυμα και από Ιορδανία

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Abdullah II κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Anthony Blinken που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μέση Ανατολή.
«Ο βασιλιάς ζητά το άνοιγμα έκτακτων ανθρωπιστικών διαδρόμων για ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Ζητάμε την προστασία των αμάχων, την αποκλιμάκωση και τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα» είπε στον Αμερικάνο ΥΠΕΞ ο Abdullah, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του προειδοποίησε πως «οποιαδήποτε προσπάθεια αναγκαστικής εκτόπισης των Παλαιστινίων από τα παλαιστινιακά εδάφη ή εσωτερικής εκτόπισης τους» θα μετέδιδε την κρίση στις γειτονικές χώρες και θα όξυνε το προσφυγικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης