Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Οι Πολωνοί κλιμακώνουν με την άσκηση του ΝΑΤΟ Dragon – 2024

Λευκορωσία: Οι Πολωνοί κλιμακώνουν με την άσκηση του ΝΑΤΟ Dragon – 2024
Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να οργανώσει την άσκηση Stedfast Defender το 2024 που θεωρείται η μεγαλύτερη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου
Σχετικά Άρθρα
Για κλιμάκωση της έντασης κάνει λόγο η Λευκορωσία με αφορμή την πραγματοποίηση της στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ, Dragon 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία.
Στην άσκηση αυτή που θα πραγματοποιηθεί το 2024 αναμένεται να συμμετάσχουν 15.000 Πολωνοί στρατιώτες και άλλοι 5.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, ανάμεσα στους οποίους Αμερικάνοι και Βρετανοί.
Εκτιμάται πως θα είναι η μεγαλύτερη άσκηση στην Ευρώπη.
«Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας (Wieslaw) Kukula δήλωσε ότι η μεγαλύτερη άσκηση χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη, Dragoon 2024 (με 20 χιλιάδες συμμετέχοντες), θα πραγματοποιηθεί στο έδαφός της.
Λαμβάνοντας υπόψη την άρνηση του διαλόγου με τη Λευκορωσία, είναι προφανές ότι η Πολωνία κάνει μια επιλογή υπέρ της κλιμάκωσης της έντασης, και όχι υπέρ της καλής γειτονίας» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter o Valery Revenko, επικεφαλής του τμήματος Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας και αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας.
Μάλιστα ο Revenko αναφέρθηκε και στη στρατιωτική άσκηση Stedfast Defender που θα πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ την άνοιξη του 2024 με τη συμμετοχή περίπου 41.000 στρατιωτών και πάνω από 50 πλοίων, η οποία εκτιμάται πως είναι η μεγαλύτερη ΝΑΤΟική άσκηση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
«Είναι ήδη γνωστό ότι η πολυεθνική άσκηση Stalwart Defender θα διεξαχθεί κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 χιλιάδων στρατιωτικών» είπε ο Revenko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης