Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη CIA: Το Ιράν δεν ήξερε τα σχέδια της Hamas - Οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν το Ισραήλ – Παιδιά το 40% των τραυματιών

Αποκάλυψη CIA: Το Ιράν δεν ήξερε τα σχέδια της Hamas - Οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν το Ισραήλ – Παιδιά το 40% των τραυματιών
Το γεγονός ότι δεν κατηγορούν για την επίθεση το Ιράν.... σηματοδοτεί ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν θέλουν να κλιμακώσουν την κατάσταση σε έναν ευρύτερο πόλεμο, τουλάχιστον ενώ επικεντρώνονται στην καταστροφή της Γάζας.
Η αποκάλυψη των New York Times που επικαλούνται τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες… φαίνεται να βγάζουν από την εικόνα το Ιράν…
Οι New York Times ανέφεραν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συγκλίνουν ότι οι ιρανοί ηγέτες εξεπλάγησαν από την επίθεση της Hamas στο νότιο Ισραήλ και ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι το Ιράν βοήθησε στο σχεδιασμό της επιχείρησης.
«Οι βασικοί Ιρανοί αξιωματούχοι δεν γνώριζαν ότι ερχόταν η επίθεση, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και οι βασικοί περιφερειακοί σύμμαχοι δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Ιράν βοήθησε άμεσα στο σχεδιασμό της επίθεσης, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους και έναν άλλο αξιωματούχο στη Μέση Ανατολή».
Οι αξιωματούχοι που μίλησαν με τους New York Times δεν κατονόμασαν για ποιους Ιρανούς ηγέτες μιλούσαν, αλλά είπαν ότι είναι άνθρωποι που συνήθως γνωρίζουν τις επιχειρήσεις που αφορούν τη Δύναμη Quds του Ιράν, ένα κλάδο του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) που ειδικεύεται σε αντισυμβατικό πόλεμο, που περιλαμβάνει τη συνεργασία με ξένες δυνάμεις.
Ο Morgan Muir, αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, είπε στο Κογκρέσο ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του Ιράν και της επίθεσης της Hamas.
Είπε επίσης ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν στοιχεία που αντικρούουν τους ισχυρισμούς ότι το Ιράν βοήθησε στο σχεδιασμό της επίθεσης.
Πρόσφατα η Wall Street Journal δημοσίευσε μια αναφορά που ισχυριζόταν ότι το Ιράν βοήθησε στο σχεδιασμό της επιχείρησης και έδωσε στη Hamas το πράσινο φως για την επίθεση κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Βηρυτό.
Ωστόσο, οι New York Times ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «παρακολουθούν τις συναντήσεις μεταξύ των ηγετών της Δύναμης Quds και των πληρεξουσίων και συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένης της Hamas» και ότι «οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτές οι συναντήσεις χρησιμοποιήθηκαν για τον σχεδιασμό της επίθεσης στο Ισραήλ.»

Το γεγονός ότι δεν κατηγορούν την επίθεση στο Ιράν σηματοδοτεί ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν θέλουν να κλιμακώσουν την κατάσταση σε έναν ευρύτερο πόλεμο, τουλάχιστον ενώ επικεντρώνονται στην καταστροφή της Γάζας.

Οι ΗΠΑ ωθούν το Ισραήλ προς την καταστροφή

Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος έδωσε την εκτίμησή του για το αίμα που χύθηκε στη Μέση Ανατολή, αναφέροντας τόσο τα αίτια της τραγωδίας όσο και τον μοναδικό τρόπο επίλυσης της σύγκρουσης.
Ο λόγος είναι ότι αντί να λύσουν θεμελιώδη πολιτικά προβλήματα, δηλαδή να προχωρήσουν προς τη δημιουργία ενός κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αντί να επιδιώξουν μια διευθέτηση χρησιμοποιώντας υφιστάμενους διεθνείς πολυμερείς μηχανισμούς, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να ρυθμίσουν τα πάντα μόνες τους

Όλα τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια συνοψίζονται στο γεγονός ότι ας υποσχεθούμε στους Παλαιστίνιους πολλά χρήματα (κυρίως από αραβικά κράτη) και σε αντάλλαγμα θα εγκαταλείψουν την επιθυμία τους για ανεξαρτησία.
Ταυτόχρονα, η Δύση δεν άσκησε καμία πίεση στο Ισραήλ (η Ευρώπη μερικές φορές καταδίκαζε μόνο λεκτικά) και τα παλαιστινιακά εδάφη συνεχώς συρρικνώνονταν.
Η Ρωσία πάντα προειδοποιούσε ότι η λύση σε όλα τα προβλήματα βρίσκεται στην εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
Αλλά η Δύση και, πρώτα απ 'όλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες το παραμέλησαν - αν και στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Putin, πολλοί πιστεύουν ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μπορεί να επιλυθεί με τη δημιουργία μιας κυρίαρχης Παλαιστίνης: «αλλά οι υποστηρικτές των δυναμικών μεθόδων κερδίζουν το πάνω χέρι».
Το ίδιο συνέβη και στο Ισραήλ - «αυτοί που προσπαθούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα με τη βία για δεκαετίες κερδίζουν το πάνω χέρι» και υπάρχει επίσης «πολιτική εποικισμού» (δηλαδή η κατασκευή ισραηλινών οικισμών ακόμη και στο έδαφος που παρέμεινε στους Παλαιστίνιους)
Και τελικά, όλα αυτά οδήγησαν σε μια τέτοια έκρηξη βίας…

Πρέπει να αρχίσουμε πραγματικά να επιλύουμε το παλαιστινιακό ζήτημα και να δημιουργήσουμε ένα παλαιστινιακό κράτος.
Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Τι νόημα έχει;
Θα βομβαρδίσουν τον Λίβανο;
Τι πρόκειται να κάνουν ή απλά αποφάσισαν να τρομάξουν κάποιον;
Αλλά υπάρχουν άνθρωποι εκεί που δεν φοβούνται πια τίποτα.
Δεν είναι απαραίτητο να λύνουμε προβλήματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά να αναζητούμε συμβιβαστικές λύσεις.
«Το Παλαιστινιακό πρόβλημα βρίσκεται στην καρδιά κάθε ανθρώπου σε αυτήν την περιοχή.
Ναι, νομίζω ότι στην καρδιά όλων όσων πιστεύουν στο Ισλάμ, έτσι έχει αναπτυχθεί η ζωή, αυτά είναι προφανή πράγματα.
Και γίνεται αντιληπτό» τόνισε ο Putin.

Το παλαιστινιακό πρόβλημα είναι η πεμπτουσία κάθε αδικίας απέναντι στους μουσουλμάνους, εδώ και 75 χρόνια.
Υπήρχαν όμως και οι πρόσφατες εισβολές των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, η ήττα της Λιβύης από τη Δύση - οι μουσουλμάνοι έχουν συσσωρεύσει πολλές αξιώσεις έναντι της Δύσης συνολικά. Και αντί τουλάχιστον να προσποιείται η Δύση ότι προσπαθούσε να λύσει το παλαιστινιακό πρόβλημα, στην πραγματικότητα, συγχώρησε το Ισραήλ ώστε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στους Παλαιστινίους.
Αντί για προσπάθειες να προχωρήσουμε προς τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, όπως στην δεκαετία του 1990 και εν μέρει στη δεκαετία του 2000, βλέπουμε προσπάθειες παγώματος του παλαιστινιακού ζητήματος.
Και όταν αυτό αποτυγχάνει, το λύνουν με την βία, δηλαδή καταστέλλοντας την παλαιστινιακή αντίσταση.
Αυτό ακριβώς βλέπουμε τώρα, όταν το Ισραήλ μετατρέπει τη Γάζα σε ερείπια (με εκατοντάδες παιδιά ήδη νεκρά) και προετοιμάζεται για μια χερσαία τιμωρητική επιχείρηση, υποσχόμενη σχεδόν μια «τελική λύση» στο παλαιστινιακό ζήτημα….
Η Ρωσία πάντα υποστήριζε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους - τόσο στα σοβιετικά χρόνια όσο και τις τελευταίες δεκαετίες.
Καμία προσπάθεια επίλυσης του παλαιστινιακού ζητήματος με τη βία δεν θα φέρει τίποτα άλλο εκτός από νέο αίμα και ακόμη μεγαλύτερη βία στο μέλλον.

Σχεδόν το 30-40% όλων των τραυματιών από τα ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα είναι παιδιά

Ένας στρατιωτικός χειρούργος που εργάζεται στη Λωρίδα της Γάζας εκτιμά ότι μεταξύ 30% και 40% όσων τραυματίστηκαν στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας είναι παιδιά.
«Τα παιδιά αποτελούν «μεταξύ 30 και 40% των τραυματιών στις πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα», δήλωσε Βρετανοπαλαιστίνιος χειρούργος σύμφωνα με το CNN .
Ο εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω των ισραηλινών επιδρομών στον θύλακα.

Συνολικά πάνω από 1.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 7.200 έχουν τραυματιστεί.
Στο Ισραήλ, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε περίπου 1.500 και σχεδόν 4.000 ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης