Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Η Δύση ευθύνεται για τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης

Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Η Δύση ευθύνεται για τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης
Είμαστε 9 μήνες πίσω αναφέρει ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας
Ο Σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας Mikhail Podolyak υποστήριξε ότι το Κίεβο υστερεί έως και 9 μήνες πίσω από το πρόγραμμα μάχης και κατηγορεί τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας για την εξέλιξη αυτή...
«Υστερούμε έξι έως εννέα μήνες πίσω από το χρονοδιάγραμμα», τόνισε σε συνέντευξή του στην ουκρανική τηλεόραση.
Σύμφωνα με τον Podolyak, όταν η Ουκρανία άρχισε να ζητά ενεργά όπλα και οχήματα το φθινόπωρο 2022, οι δυτικοί εταίροι «εξακολουθούσαν να φοβούνται πολύ να αναγνωρίσουν ότι η Ουκρανία έπρεπε να λάβει όπλα πολύ γρήγορα».
Δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει «να κάνει τα πάντα με τη μέγιστη ένταση και τη μέγιστη ταχύτητα».
Προηγουμένως, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) Kirill Budanov παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υστερούσαν στο χρονοδιάγραμμα των πολεμικών ενεργειών.
«Ο Budanov έχει απόλυτο δίκιο: αν και συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας και λάβαμε όλα τα απαραίτητα σε έναν μήνα, είναι μια ιστορία.
Εάν συμφωνήσαμε, αλλά το λάβαμε σε οκτώ μήνες, αυτό είναι άλλη ιστορία. Φυσικά, μείναμε πίσω από το χρονοδιάγραμμα» πρόσθεσε ο Podolyak.
Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν συχνά να δικαιολογήσουν την αποτυχία της αντεπίθεσης για την οποία Ουκρανία και Δύση έτρεφαν μεγάλες ελπίδες.
Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν επανειλημμένα το ΝΑΤΟ για ανεπαρκή αποστολή προμηθειών, ωστόσο η συμμαχία απαντούσε ότι… όσα συμφωνήθηκαν τηρήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης