Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή σοκ - Η Ρωσία επιτίθεται σε 6 μέτωπα στην Ουκρανία, πανικόβλητοι οι Ουκρανοί κατηγορούν την Δύση για την αποτυχία

Ανατροπή σοκ - Η Ρωσία επιτίθεται σε 6 μέτωπα στην Ουκρανία, πανικόβλητοι οι Ουκρανοί κατηγορούν την Δύση για την αποτυχία
Οι Ουκρανοί έχουν πανικοβληθεί γιατί βλέπουν την ολοκληρωτική ήττα και ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του Zelensky δήλωσε ευθέως ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν πάει καλά - O Tony Shaffer πρώην στέλεχος της CIA τονίζει ότι η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση
(upd 36) Η Ουκρανία βρίσκεται στην 19η εβδομάδα της αποτυχημένης αντεπίθεσης της με 93.500 Ουκρανούς νεκρούς… και ενώ ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στο δράμα του Ισραήλ – Παλαιστινίων… ο ρωσικός στρατός έχει εξαπολύσει αντεπίθεση σε 6 μέτωπα επιτυγχάνοντας εδαφικά κέρδη… έμφαση δίνεται στην πόλη Avdiivka... όπου οι ρώσοι προελαύνουν. 
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπερτονίζει πως η Ρωσία θα τελειώσει έναν πόλεμο που δεν άρχισε η ίδια.

Οι Ουκρανοί έχουν πανικοβληθεί γιατί βλέπουν την ολοκληρωτική ήττα και ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του Zelensky δήλωσε ευθέως ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν πάει καλά γιατί η Δύση βρίσκεται έως 9 μήνες πίσω στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης όπλων και πυρομαχικών.
Στο ίδιο κλίμα και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) Kirill Budanov παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υστερούσαν στο χρονοδιάγραμμα των πολεμικών ενεργειών…
Ο διεθνής τύπος προετοιμάζει την Ουκρανική κοινή γνώμη για τα χειρότερα… έρχεται και χειμώνας και οι ρώσοι θα εξαπολύσουν πυραυλικές επιθέσεις σοκ και δέος… ο Ουκρανικός λαός θα υποφέρει πολύ… αφού επέλεξε να έχει ηγέτη τον Zelensky.
O Tony Shaffer πρώην στέλεχος της CIA δήλωσε ότι η Ρωσία έστησε μια μεγάλη παγίδα, εξάντλησε την Ουκρανία στρατιωτικά και τώρα ετοιμάζει την μεγάλη αντεπίθεση της...Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Douglas Macgregor αποκάλυψε πως οι Ρώσοι σκότωσαν Αμερικανούς και Βρετανούς εκπαιδευτές σε σαρωτικό χτύπημα στην Ουκρανία.
Στο στρατιωτικό μέτωπο πάντως οι ρωσικές δυνάμεις σε 6 στρατηγικά σημεία έχουν ξεκινήσει ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις που θα κλιμακωθούν σύντομα…

Παγκόσμιας σημασίας μήνυμα Putin: Η Ρωσία τελειώνει έναν πόλεμο που δεν άρχισε η ίδια

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας είναι μια προσπάθεια να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία που εξαπολύθηκε το 2014 μετά το πραξικόπημα στη χώρα αυτή, επανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ηγετών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.
«Υπενθυμίζω, η ουκρανική κρίση ξεκίνησε το 2014, όταν οργανώθηκε πραξικόπημα και στη συνέχεια εξαπολύθηκε πόλεμος και άρχισαν οι μάχες στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Από εκεί ξεκίνησαν όλα.
Η ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση δεν είναι η αρχή του πολέμου, αλλά μια προσπάθεια να σταματήσει», είπε. Σύμφωνα με τον Putin, ο λόγος της σύγκρουσης στην Ουκρανία έγκειται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι μια μικρή ομάδα χωρών δεν θέλει να αποχωριστεί τη φθίνουσα θέση του ηγεμόνα (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ) και για το σκοπό αυτό, προκαλεί άμεσα καταστάσεις κρίσης σε διάφορες περιοχές του κόσμου, υποδαυλίζοντας ενεργά τόσο παλιές όσο και νέες εστίες συγκρούσεων.
«Με τον ίδιο τρόπο, προσπαθούν επίμονα να υπονομεύσουν τις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με τους συμμάχους της με την ευρεία έννοια της λέξης και τους εταίρους, και όπως γνωρίζουμε, χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα και οι απειλές, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης εξτρεμιστικών και εθνικιστικών κινημάτων στην Ουκρανία», τόνισε ο Putin.

Peskov (Κρεμλίνο): Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα ανακοινώσει το τέλος της ουκρανικής αντεπίθεσης

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Dmitry Peskov απέφυγε να σχολιάσει την παρατήρηση του πρεσβευτή της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Vasily Nebenzya ότι δεν υπάρχει πλέον ουκρανική αντεπίθεση.
«Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να απαντήσει το υπουργείο Άμυνας», είπε απαντώντας στην ερώτηση του TASS.
Νωρίτερα, ο Nebenzya είπε ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη ξεκινήσει ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου πριν από αρκετές ημέρες και ότι η ουκρανική «αντεπίθεση» θα μπορούσε να θεωρηθεί τελειωμένη.
Επίσης επανέλαβε ότι η Μόσχα δεν έχει ακούσει καμία πρόταση για ειρήνη στην Ουκρανία από τις δυτικές χώρες στον ΟΗΕ.
«Κάθε μήνα οι δυτικοί ομόλογοί μας συγκαλούν συνόδους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία και ζητούν υποκριτικά τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
Ποτέ όμως δεν ακούσαμε ουσιαστικές προτάσεις από τους πρώην δυτικούς εταίρους μας επί της ουσίας, που θα συνέβαλαν στην εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία, σε οποιαδήποτε από αυτές τις συναντήσεις», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Η Δύση ευθύνεται για τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης – Είμαστε 9 μήνες πίσω….

Ο Σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας Mikhail Podolyak υποστήριξε ότι το Κίεβο υστερεί έως και 9 μήνες πίσω από το πρόγραμμα μάχης και κατηγορεί τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας για την εξέλιξη αυτή...
«Υστερούμε έξι έως εννέα μήνες πίσω από το χρονοδιάγραμμα», τόνισε σε συνέντευξή του στην ουκρανική τηλεόραση.
Σύμφωνα με τον Podolyak, όταν η Ουκρανία άρχισε να ζητά ενεργά όπλα και οχήματα το φθινόπωρο 2022, οι δυτικοί εταίροι «εξακολουθούσαν να φοβούνται πολύ να αναγνωρίσουν ότι η Ουκρανία έπρεπε να λάβει όπλα πολύ γρήγορα».
Δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει «να κάνει τα πάντα με τη μέγιστη ένταση και τη μέγιστη ταχύτητα».
Προηγουμένως, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) Kirill Budanov παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υστερούσαν στο χρονοδιάγραμμα των πολεμικών ενεργειών.
«Ο Budanov έχει απόλυτο δίκιο: αν και συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας και λάβαμε όλα τα απαραίτητα σε έναν μήνα, είναι μια ιστορία.
Εάν συμφωνήσαμε, αλλά το λάβαμε σε οκτώ μήνες, αυτό είναι άλλη ιστορία. Φυσικά, μείναμε πίσω από το χρονοδιάγραμμα» πρόσθεσε ο Podolyak.
Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν συχνά να δικαιολογήσουν την αποτυχία της αντεπίθεσης για την οποία Ουκρανία και Δύση έτρεφαν μεγάλες ελπίδες.
Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν επανειλημμένα το ΝΑΤΟ για ανεπαρκή αποστολή προμηθειών, ωστόσο η συμμαχία απαντούσε ότι… όσα συμφωνήθηκαν τηρήθηκαν.

Η Ουκρανία διαθέτει πρωτότυπα πυραύλων με βεληνεκές έως και 1.000 χιλιόμετρα

Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει στη διάθεσή της πρωτότυπα ενός πυραύλου με βεληνεκές έως και 1.000 χιλιόμετρα, δήλωσε ο Σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου Mikhail Podolyak.
Μαζί με την παραγωγή drone, χρειαζόμαστε και παραγωγή πυραύλων.
Και έχουμε ήδη δοκιμάσει πρωτότυπα με βεληνεκές 750-1.000 χιλιομέτρων»
Με την παραγωγή πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η ουκρανική προεδρική διοίκηση ελπίζει να φτάσει σε «ισοδύναμη κατάσταση» με τη Ρωσία όσον αφορά τον εξοπλισμό.
Για τον σκοπό αυτό, η Ουκρανία πρέπει να κλιμακώσει την παραγωγή και να προσελκύσει δυτικές επενδύσεις, πιστεύει η κυβέρνηση του Κιέβου.
«Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να παράγει χίλιους ή δύο χιλιάδες πυραύλους σε έξι μήνες
Αλλά η παραγωγή υπάρχει και επενδύουμε σε αυτήν».
Στις 31 Αυγούστου, ο Zelensky αποκάλυψε ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε ένα δικό της πύραυλο μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει έναν στόχο σε απόσταση 700 χιλιομέτρων.
Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο του όπλου και τον στόχο που χτυπήθηκε.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Alexey Danilov είπε ότι ο πύραυλος σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός πολέμου με τη Ρωσία.
Η Ουκρανία σχεδιάζει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς με βεληνεκές 1000 χλμ από τον Μάρτιο του 2020 κατόπιν εντολής του Zelensky.

Mykola Azarov (πρώην Πρωθυπουργός Ουκρανίας): Αποικία η Ουκρανία - Όποιος πληρώνει, την ελέγχει – Εξαρτάται πλήρως από τη Δύση

Στη μετεξέλιξη της Ουκρανίας σε αποικία που ελέγχεται πλήρως από την Δύση αναφέρεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov,
ο οποίος τονίζει ότι «όποιος πληρώνει, είναι και αυτός που την ελέγχει».
Σε ανάρτηση του στο Telegram, η βιωσιμότητα της Ουκρανίας εξαρτάται από τα χρήματα της Δύσης.
«Γενικά, η Ουκρανία εξαρτάται πλήρως από τη Δύση.
Ο προϋπολογισμός της κατά 80% εξαρτάται από τις ενέσεις από το εξωτερικό, καθώς ολόκληρος ο προϋπολογισμός της είναι 35 με 36 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όποιος πληρώνει, ελέγχει την αποικία του» ανέφερε ο Azarov.
Όπως είπε, η Ουκρανία χρειάζεται 32 δισεκατομμύρια δολάρια για να καταφέρει να επιβιώσει.

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Έχουμε νέα σχέδια, θα διατηρήσουμε 300.000 στρατιώτες στα σύνορα με Ρωσία

Το ΝΑΤΟ αρχίζει να υλοποιεί τα νέα του στρατιωτικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης στρατευμάτων στα σύνορα της Ρωσίας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Jens Stoltenberg μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Jens Stoltenberg, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ «εξέτασαν την πρόοδό μας στο πλαίσιο ενίσχυσηε της άμυνας του ΝΑΤΟ».
Στη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους (τον Ιούλιο του 2023), συμφωνήσαμε τα πιο ισχυρά αμυντικά σχέδια από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Τώρα κάνουμε τα επόμενα βήματα.
Σύμφωνα με τα νέα αμυντικά του σχέδια, το ΝΑΤΟ σκοπεύει να διατηρήσει 300.000 στρατιώτες σε σταθερή κατάσταση ετοιμότητας, μαζί με 8 ομάδες μάχης που σταθμεύουν κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών, εξοπλισμού και βαρέων όπλων.

Macgregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι Ρώσοι σκότωσαν Αμερικανούς και Βρετανούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, που εκπαίδευαν Ουκρανούς στρατιώτες στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποκάλυψε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Douglas Macgregor σε συνέντευξή του στον Godfrey Bloom, Βρετανό συγγραφέα και ειδικό επί των χρηματοοικονομικών και πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία Δυτικών πιθανότατα θα επισπεύσουν τον τερματισμό της δυτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.
«Σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί, τίποτα δεν μπορεί να συμβεί, καμία δράση δεν μπορεί να αναληφθεί εντός των συνόρων της Ουκρανίας χωρίς να το γνωρίζουν οι Ρώσοι, χωρίς να το εντοπίσουν οι Ρώσοι.
Και αν το ξέρουν και το εντοπίσουν, μπορούν επίσης να το στοχεύσουν», είπε ο Macgregor ο οποίος είναι επίσης πρώην ανώτερος σύμβουλος του Πενταγώνου.
«Αυτό που συμβαίνει τώρα, αυτό που συνέβη τις τελευταίες 24-48 ώρες στην Ουκρανία, περίπου 48 χιλιόμετρα πίσω από τα ουκρανικά μέτωπα, ήταν η καταστροφή μιας ομάδας Ουκρανών στρατιωτών, αρκετές εκατοντάδες από αυτούς, μαζί με Αμερικανούς και Βρετανούς εκπαιδευτές από το ΝΑΤΟ», αποκάλυψε ο Αμερικανός συνταγματάρχης.
«Σκοτώθηκαν όλοι σε ένα χτύπημα.
Δεν μπορείς να κινηθείς σε αυτή τη χώρα χωρίς να σε εντοπίσουν οι Ρώσοι», τόνισε.

Ο Macgregor εξήγησε επίσης ότι τα ουκρανικά σύνορα παρακολουθούνται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και δεν μπορεί κανείς να τα διασχίσει χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Λευκορωσία: Κλιμάκωση η άσκηση του ΝΑΤΟ Dragon – 2024 στην Πολωνία

Για κλιμάκωση της έντασης κάνει λόγο η Λευκορωσία με αφορμή την πραγματοποίηση της στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ, Dragon 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία.
Στην άσκηση αυτή που θα πραγματοποιηθεί το 2024 αναμένεται να συμμετάσχουν 15.000 Πολωνοί στρατιώτες και άλλοι 5.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, ανάμεσα στους οποίους Αμερικάνοι και Βρετανοί.
Εκτιμάται πως θα είναι η μεγαλύτερη άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη.
«Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας (Wieslaw) Kukula δήλωσε ότι η μεγαλύτερη άσκηση χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη, Dragoon 2024 (με 20 χιλιάδες συμμετέχοντες), θα πραγματοποιηθεί στο έδαφός της.
Λαμβάνοντας υπόψη την άρνηση του διαλόγου με τη Λευκορωσία, είναι προφανές ότι η Πολωνία κάνει μια επιλογή υπέρ της κλιμάκωσης της έντασης, και όχι υπέρ της καλής γειτονίας» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter o Valery Revenko, επικεφαλής του τμήματος Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας και αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας.
Μάλιστα ο Revenko αναφέρθηκε και στη στρατιωτική άσκηση Stedfast Defender που θα πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ την άνοιξη του 2024 με τη συμμετοχή περίπου 41.000 στρατιωτών και πάνω από 50 πλοίων, η οποία εκτιμάται πως είναι η μεγαλύτερη ΝΑΤΟική άσκηση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
«Είναι ήδη γνωστό ότι η πολυεθνική άσκηση Stalwart Defender θα διεξαχθεί κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 χιλιάδων στρατιωτικών» είπε ο Revenko.

Financial Times: Η Ουκρανία πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο… ο Zaluzhny ήδη το κάνει…

Η θέση των Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων, που εμποδίζουν τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, θα μπορούσε να καταστρέψει την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, γράφουν οι Financial Times.
«Ακόμη και μια προσωρινή παύση υποστήριξης θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στη στρατιωτική στρατηγική και τις τακτικές του Κιέβου μέσα σε λίγες εβδομάδες, κάτι που θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αντεπίθεση», αναφέρουν οι Financial Times.
Ένα τέτοιο «ολίσθημα» θα δώσει στον ρωσικό στρατό ένα πλεονέκτημα, το οποίο θα εκμεταλλευτεί αμέσως.
«Ο Valery Zaluzhny, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας, προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός του αυστραλιανού στρατού Mick Ryan.
Όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, η Δύση τελειώνει από πυρομαχικά και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Ουκρανίας.

Ο Zelensky ζητάει από το ΝΑΤΟ περισσότερα όπλα για να διατηρήσει την προσοχή στην Ουκρανία

Ο Zelensky στην συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες επιχείρησε να στρέψει την προσοχή ξανά στην Ουκρανία εν μέσω της κρίσης στο Ισραήλ, ανέφεραν οι Financial Times.
Το περιοδικό Foreign Policy έχει εστιάσει στις ανησυχίες λόγω των ελλείψεων πυρομαχικών για το Ισραήλ αφού η Ουκρανία έχει απορροφήσει μεγάλες ποσότητες.

Σκληρή επίθεση Ρωσίας σε Γαλλία: Έχασε την Αφρική και τώρα βοηθά με κάθε τρόπο τους Αγγλοσάξονες στην αποσταθεροποίηση του κόσμου

Η Γαλλία βοηθά ενεργά τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης σε βασικές περιοχές του κόσμου, δήλωσε ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Sergety Naryshkin.
«Το κύριο διακύβευμα της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου είναι η σκόπιμη αποσταθεροποίηση της κατάστασης σε βασικούς τομείς και η δημιουργία επιχειρησιακών-τακτικών συνασπισμών που ελέγχονται από τους Αγγλοσάξονες γύρω τους.
Υποστηρίζονται ενεργά σε αυτήν την καταστροφική πορεία από το Παρίσι, που βιώνει οδυνηρά την απώλεια επιρροής στην Αφρική», φέρεται να είπε ο Naryshkin στη δήλωση του SVR.

Tony Shaffer (Πρώην CIA): Είναι αναπόφευκτο, η Ρωσία θα περάσει στην αντεπίθεση και θα συντρίψει την Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν τους απαραίτητους πόρους για να περάσουν εύκολα στην επίθεση στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Tony Shaffer.
«Νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο.
Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι Ρώσοι θα αρχίσουν να προχωρούν αργά και προσεκτικά»
Σύμφωνα με τον Tony Shaffer, είναι ήδη προφανές ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ηττηθεί.
Παρατήρησε ότι η αντεπίθεσή τους ήταν ανεπιτυχής και δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο και παραδέχτηκε ότι στο εγγύς μέλλον θα μπορούσε να σταματήσει εντελώς.
Ταυτόχρονα, ο Tony Shaffer σημείωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι έτοιμα να αναλάβουν εκ νέου την πρωτοβουλία και έχουν τα απαραίτητα αποθέματα για να ξεκινήσουν μια επιθετική επιχείρηση στο άμεσο μέλλον.

Stephen Gardner (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Οι αμερικανοί ανησυχούν, δεν μπορούν να έχουν δύο μεγάλα μέτωπα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται έναν εξαντλητικό πόλεμο σε δύο μέτωπα στην Ουκρανία και στο Ισραήλ, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Stephen Gardner
«Η κυβέρνηση Biden φαίνεται ότι έχει αρχίσει να πανικοβάλλεται αφού οι αμερικανοί θα μπορούσαν να βρεθούν στα πρόθυρα ενός πολέμου δύο μετώπων που θα εξαντλούσε τους πόρους και το ταμείο τους ακόμη πιο γρήγορα».
Όπως σημείωσε ο Stephen Gardner, παρόμοιες ανησυχίες εξέφρασε και η αρμόδια αμερικανίδα του Υπουργείου Άμυνας η Wormuth τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μην είναι σε θέση να προμηθεύουν πυρομαχικά στην Ουκρανία και το Ισραήλ ταυτόχρονα, εκτός εάν το Κογκρέσο εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση για την παραγωγή έκτακτης ανάγκης όπλων και πυρομαχικών»….

Paper (εφημερίδα Κίνας): Η Δύση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυνατότητες του ρωσικού πυραύλου κρουζ Burevestnik

Η Δύση είναι ανήσυχη από τη δοκιμή του ρωσικού πυρηνοκίνητου διηπειρωτικού πυραύλου κρουζ Burevestnik, ανέφερε η κινεζική εφημερίδα Paper.
«Δεδομένου ότι ο πύραυλος Burevestnik έχει ισχυρή στρατηγική αποτρεπτική ικανότητα, η εμφάνισή του έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες δυτικές δυνάμεις».
Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Paper, η επιτυχής δοκιμή νέων όπλων θα «αποθαρρύνει τους αντιπάλους» της Ρωσίας .
Ο ρωσικός πύραυλος Burevestnik είναι ένα από τα νεότερα οπλικά συστήματα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, πρόκειται για διηπειρωτικό πύραυλο κρουζ πρακτικά απεριόριστου βεληνεκούς αφού κινείται με πυρηνική ενέργεια.
Είναι ικανός να φέρει πυρηνική κεφαλή.
Ο ρωσικός στρατός σημείωσε ότι ο πύραυλος κρουζ stealth με χαμηλή πτήση είναι άτρωτος σε όλα τα υπάρχοντα και μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και αεράμυνας.

Κίνα: Η συνεχής ροή δυτικών όπλων στην Ουκρανία διαλύει όλες τις ελπίδες για κατάπαυση του πυρός

Η συνεχής ροή όπλων προς την Ουκρανία διαλύει όλες τις ελπίδες για κατάπαυση του πυρός και τερματισμού της σύγκρουσης, δήλωσε ο Geng Shuang, αναπληρωτής απεσταλμένος της Κίνας στον ΟΗΕ.
«Η κατάσταση παραμένει τεταμένη.
Μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών συνεχίζουν να φτάνουν στο πεδίο της μάχης.
Αυτά τα όπλα γίνονται ολοένα και πιο θανατηφόρα, γεγονός που καταστρέφει κάθε ελπίδα για κατάπαυση του πυρός και έχει κάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης μια ακόμη πιο απομακρυσμένη πιθανότητα», είπε ο Geng σε σύσκεψη για τις δυτικές προμήθειες όπλων στο Κίεβο που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας.
Υπογράμμισε τη σημασία ενός διαλόγου και των διαπραγματεύσεων «που είναι ο τρόπος για την αποκατάσταση της ειρήνης» στην Ουκρανία.

Military Watch (Αμερικανικό περιοδικό): Το ρωσικό μαχητικό Su-57 είναι το καλύτερο στο είδος του παγκοσμίως

Το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57 ξεπερνά τα δυτικά πολεμικά αεροπλάνα αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Military Watch.
«Το Su-57 ξεχωρίζει μεταξύ των μαχητικών της γενιάς του όχι μόνο για τη μοναδική του ικανότητα να χρησιμοποιείται σε διάφορες καταστάσεις σε πραγματικές μάχες αλλά και για το υψηλό εύρος βολής του μαζί με ένα ευρύ οπλοστάσιο πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς».
Το Military Watch σημειώνει ότι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του ρωσικού αεροσκάφους είναι η δυνατότητα χρήσης του πυραύλου R-37M, ο οποίος έχει δείξει υψηλή αποτελεσματικότητα στην αεράμυνα.
Εξαιτίας αυτού, το Su-57 είναι ικανό να χτυπήσει εναέριους στόχους σε απόσταση διπλάσια από τα αμερικανικά και κινεζικά αεροπλάνα.
Το Miliraty Watch αναφέρει την υψηλή ποικιλία και το βεληνεκές των πυραύλων αέρος-εδάφους που χρησιμοποιεί ως άλλη μια εξαιρετική ποιότητα του ρωσικού μαχητικού.
Στο μέλλον, τα αεροσκάφη θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια μικρότερη έκδοση του υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal, εκτιμάει το Military Watch.
Το Su-57 παραμένει το μόνο μαχητικό πέμπτης γενιάς που συμμετείχε σε πραγματικές αεροπορικές μάχες και πραγματοποίησε χτυπήματα εναντίον ενός πλήρους στρατού άλλου κράτους.
Το Su-57 είναι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Sukhoi.
Είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει όλους τους τύπους στόχων αέρα, εδάφους και επιφανείας.
Το μαχητικό μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ευρύ φάσμα κατευθυνόμενων και μη κατευθυνόμενων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων αέρος-αέρος μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, κατευθυνόμενων πυραύλων αέρος-εδάφους διαφόρων οικογενειών (X-31, X-35, Kh-38, Kh-58, Kh-59), ρυθμιζόμενες εναέριες βόμβες διαμετρήματος 250, 500 και 1500 kg.
Το μέγιστο φορτίο μάχης του Su-57 είναι 10 τόνοι.
Su-57-plane-1.jpg

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Η Ρωσία ξεκίνησε αντεπίθεση σε 6 σημεία του μετώπου των 1.500 χιλιομέτρων κερδίζοντας εδάφη στην Ουκρανία

Ενώ ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί έναν νέο αιματηρό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, η αντεπίθεση του Κιέβου μετατράπηκε σε ρωσική αντεπίθεση σε 6 διαφορετικές κατευθύνσεις.
Κάτω από τη ρωσική πίεση κοντά στο Kupyansk, οι ουκρανικές δυνάμεις εγκατέλειψαν μια σειρά από οχυρά και υποχώρησαν στη δεύτερη γραμμή άμυνας κατά μήκος της γραμμής Sinkovka-Petropavlovsk.
Οι μάχες συνεχίζονται στη Sinkovka, όπου ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη αναλάβει τον έλεγχο.
Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, ως αποτέλεσμα των παρατεταμένων μαχών σε αυτήν την περιοχή, οι περισσότερες από τις ουκρανικές μονάδες έχασαν την μαχητική τους ικανότητα και αναπληρώθηκαν βιαστικά με ανεκπαίδευτο προσωπικό.
Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές δυνάμεις βελτίωσαν τακτικά τις θέσεις τους για περαιτέρω προέλαση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε νέες μονάδες για την ενίσχυση των θέσεων κοντά στο Svatovo.
Η περιοχή των ρωσικών δυνάμεων εξακολουθεί να διατηρεί τη στρατιωτική πρωτοβουλία κατά μήκος της γραμμής Svatovo-Kremennaya, και ήδη πλησιάζει το χωριό Makeyevka στο Luhansk.

Οι μάχες συνεχίζονται νότια του Bakhmut, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να επιτύχουν και να αναπτύξουν την επίθεσή τους.
Άλλη μια απόπειρα επίθεσης σε ρωσικές θέσεις κοντά στην Ozaryanovka ματαιώθηκε από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχει περάσει στην επίθεση στο μέτωπο του Donetsk.
Το κύριο πλήγμα επικεντρώθηκε στην ουκρανική οχυρωμένη πόλη Avdiivka, όπου ο ουκρανικός στρατός ενίσχυε τις οχυρώσεις στα 8 χρόνια του πολέμου στο Donbass.
Μετά από μαζικούς βομβαρδισμούς πυροβολικού και βαριές αεροπορικές επιδρομές, οι ρωσικές μονάδες επίθεσης εξαπέλυσαν επιθέσεις σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στις νότιες παρυφές της πόλης Avdiivka, ρωσικά στρατεύματα διέσχισαν τον σιδηρόδρομο και μπήκαν στη δασική περιοχή.
Εκεί επιτίθενται σε μεγάλο ουκρανικό οχυρό.
Την ίδια στιγμή, ρωσικές τεθωρακισμένες ομάδες επίθεσης διέρρηξαν τις ουκρανικές άμυνες νοτιοανατολικά του χωριού Severnoye και πλησιάζουν την Avdiivka από τη νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Βόρεια της πόλης Avdiivka, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο ενός στρατηγικά σημαντικού οχυρού σε κυρίαρχο ύψος κοντά στο χημικό εργοστάσιο οπτάνθρακα της Avdiivka.
Το ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμός που κρύβονται στο έδαφος του μεγάλου εργοστασίου σφυροκοπούνται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο χωριό Berdychi και στο Stepovoe βορειοδυτικά της Avdiivka.
Η ουκρανική ομάδα στην Avdiivka κινδυνεύει να βρεθεί σε ένα καζάνι να περικυκλωθεί δηλαδή…
Η καταστροφή ουκρανικών στρατιωτικών θέσεων εκεί είναι στρατηγικής σημασίας για τον ρωσικό στρατό όχι μόνο για να ισιώσει το μέτωπο αλλά και για να τερματίσει τις καθημερινές ουκρανικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Donetsk.

Η ουκρανική αντεπίθεση στο μέτωπο του Zaporozhye κατέληξε σε αποτυχία.
Εν μέσω των μονομαχιών με βαρύ πυροβολικό, μικρές ουκρανικές ομάδες εξακολουθούν να επιχειρούν επιθέσεις στην περιοχή του Robotyne και του Kopani, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες.
Με τη σειρά τους, ρωσικές μονάδες αντεπιτίθενται στην περιοχή Verbovoye, απωθώντας το ουκρανικό στρατό από πρόσφατες θέσεις που κατέλαβε.
Στα ανατολικά, το μέτωπο αναβίωσε κατά μήκος της γραμμής Zherebyanka - Pyatikhatky, όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση και προχώρησαν ελαφρώς…

Οι ρώσοι προελαύνουν στην κρίσιμη στρατηγικά πόλη Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα ξεκίνησαν μια σημαντική και συνεχή επιθετική προσπάθεια γύρω από την Avdiivka, στην Περιφέρεια Donetsk στις 10 Οκτωβρίου. 
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ταυτόχρονα βορειοδυτικά, δυτικά και νότια της Avdiivka χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένες ομάδες επίθεσης, αεροσκάφη και συγκεντρωμένο πυροβολικό ξεκινώντας στις 10 Οκτωβρίου.
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της πόλης Avdiivka Vitaliy Barabash ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις με αεροπορική υποστήριξη σε 10 έως 12 κατευθύνσεις γύρω από την πόλη. Ουκρανοί στρατιωτικοί παρατηρητές χαρακτήρισαν τις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις κατά της Avdiivka ως «μείζονα επίθεση» και σημείωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων στη μάχη...

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει 4,52 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους από διαφορετικές κατευθύνσεις γύρω από την Avdiivka από τις 10 Οκτωβρίου και ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν 3,32 χιλιόμετρα από μια ουκρανική επίγεια γραμμή επικοινωνίας (GLOC) κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 0562 από τα νότια και 5,25 χιλιόμετρα από το βόρεια της Avdiivka, και οι ρωσικοί ισχυρισμοί για προόδους πέρα από αυτές τις αποστάσεις είναι πιθανώς υπερεκτιμημένοι.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα καζάνι γύρω από τις ουκρανικές δυνάμεις στην Avdiivka, αλλά γρήγορα αναγνώρισαν ότι οι τρέχουσες προόδους είναι αργές.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) Denis Pushilin ισχυρίστηκε ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί μια «πλήρους κλίμακας κατάληψη της πόλης Avdiivka» παρά ορισμένες ρωσικές προόδους στην περιοχή.
Ρωσικές πηγές ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη προχωρήσει 12 χιλιόμετρα προς την κατεύθυνση Avdiivka παρά το γεωγραφικό υλικό που δείχνει μόνο ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένες προελεύσεις βορειοδυτικά, νότια και δυτικά της Avdiivka από τις 12 Οκτωβρίου και δεν απείλησαν αμέσως τις ουκρανικές δυνάμεις με περικύκλωση.
Οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν επιπλέον έδαφος στη βόρεια πλευρά της Avdiivka και κατέλαβαν ένα τμήμα σιδηροδρόμου νότια της Avdiivka και προχώρησαν γύρω από την πόλη...
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τον σιδηροδρομικό σταθμό Ocheretyne (13 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), που υποστηρίζει την ουκρανική επιμελητεία στην Avdiivka.[9]

Το γεωγραφικό υλικό δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν χάσει τουλάχιστον τεθωρακισμένα οχήματα αξίας μιας τακτικής ομάδας τάγματος (BTG) σε επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από την Avdiivka έως και 15 τανκς από τις 10 Οκτωβρίου κοντά στην Avdiivka.
Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 11 Οκτωβρίου υποτίθεται ότι δείχνουν ένα ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα σε μια στήλη κοντά στην Avdiivka αλλά τελιοκά ήταν από το Vuhledar τον Φεβρουάριο του 2023 ή γύρω από το Κίεβο τον Μάρτιο του 2022...
Η εφαρμογή των διδαγμάτων από τη Ρωσία θα ποικίλλει και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιτύχει προόδους στην περιοχή Avdiivka....

Οι Ουκρανοί έχασαν 5.000 στρατιώτες σε 7 μέρες στα μέτωπα των επιχειρήσεων

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν 17 επιθέσεις στην κατεύθυνση του Donetsk τις προηγούμενες μέρες, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν σχεδόν 1.600 στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (13/10/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Την περασμένη εβδομάδα, σε αυτή την κατεύθυνση, ο εχθρός έχασε περισσότερους από 1.580 στρατιωτικούς ως νεκρούς και τραυματίες, τέσσερα τανκ, 30 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 22 οχήματα, 14 πυροβόλα, καθώς και ένα Grad MLRS» ανέφερε η Μόσχα.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίσης οκτώ επιθέσεις στο Νότιο Donetsk τις τελευταίες επτά ημέρες, όπου το Κίεβο έχασε πάνω από 1.285 στρατιώτες.
Στην κατεύθυνση της Zaporizhia, τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις, κατά τις οποίες η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 385 στρατιώτες.
Στην κατεύθυνση του Kupyansk, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν 46 ουκρανικές επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα και το Κίεβο έχασε πάνω από 830 στρατιώτες ως νεκρούς ή τραυματίες.
Επιπλέον, 22 επιθέσεις αποκρούστηκαν στην κατεύθυνση Krasny Liman, όπου οι στρατιωτικές απώλειες της Ουκρανίας έφτασαν τις 895.

Ρωσικά χτυπήματα με Iskander

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 8 πυραυλικές επιθέσεις με Iskander – M και drones εναντίον θέσεων του ουκρανικού στρατού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στην ειδική στρατιωτική επιχείρησ
η, ανακοίνωσε την Παρασκευή (13/10/2023) η Μόσχα.
«Την περίοδο 7-13 Οκτωβρίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν οκτώ εκτοξεύσεις με τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τα πλήγματα στόχευαν ουκρανικές αποθήκες οπλισμού πυραύλων, πυροβολικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης όπλων και στρατιωτικού υλικού, καθώς και θέσεις ανάπτυξης ουκρανικών στρατευμάτων, εθνικιστών και ξένων μισθοφόρων, ανακοίνωσε η Μόσχα, επιβεβαιώνοντας τον Αμερικανό συνταγματάρχη Douglas Macgregor, ο οποίος αποκάλυψε πως η Ρωσία σκότωσε εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
«Τα πλήγματα κατέστρεψαν τους ακόλουθους στόχους: μια αποθήκη που αποθηκεύονταν βάρκες Willard αμερικανικής κατασκευής, μια αποθήκη πυροβολικού της ομάδας μάχης Kherson του ουκρανικού στρατού, μια αποθήκη στρατιωτικού υλικού στο εργοστάσιο επισκευής πλοίων Danube Ship Service στην πόλη Ilyichevsk στην περιοχή της Οδησσού και επίσης μια βάση καυσίμων και λιπαντικών στο αεροδρόμιο Uman στην περιοχή Cherkassy», έκανε γνωστό η Μόσχα.

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_October_122023.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_122023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_122023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_122023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_122023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης