Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βροχή οι παραδοχές της ήττας στην Ουκρανία - Podolyak (σύμβουλος Zelensky): Υστερούμε και φταίει η Δύση

Βροχή οι παραδοχές της ήττας στην Ουκρανία -  Podolyak (σύμβουλος Zelensky): Υστερούμε και φταίει η Δύση
Νωρίτερα και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (GUR) Kirill Budanov παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υστερούν στο χρονοδιάγραμμα των πολεμικών ενεργειών
Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak, υποστήριξε ότι το Κίεβο υστερεί έως και εννέα μήνες από το πρόγραμμα μάχης και κατηγορεί τους δυτικούς εταίρους για αυτό.
«Υστερούμε έξι έως εννέα μήνες από το χρονοδιάγραμμα», είπε σε συνέντευξή του στην ουκρανική τηλεόραση.
Σύμφωνα με τον Podolyak, όταν το Κίεβο άρχισε να ζητά ενεργά όπλα και οχήματα το φθινόπωρο 2022, οι δυτικοί εταίροι «εξακολουθούσαν να φοβούνται πολύ να αναγνωρίσουν ότι η Ουκρανία έπρεπε να παρασχεθεί με ό,τι χρειαζόταν, γρήγορα».
Δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει «να κάνει τα πάντα με τη μέγιστη ένταση και τη μέγιστη ταχύτητα».
Προηγουμένως, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (GUR) Kirill Budanov παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υστερούν στο χρονοδιάγραμμα των πολεμικών ενεργειών.
«Ο Budanov έχει απόλυτο δίκιο: Εάν συμφωνήσαμε με τους εταίρους και λαμβάναμε όλα τα απαραίτητα σε έναν μήνα, είναι μια θέμα.
Εάν συμφωνήσαμε, αλλά τα λάβαμε σε οκτώ μήνες, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Φυσικά, μείναμε πίσω από το χρονοδιάγραμμα» πρόσθεσε ο Podolyak.
Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν συχνά να δικαιολογήσουν την αποτυχία της αντεπίθεσης για την οποία το Κίεβο και η Δύση είχαν μεγάλες ελπίδες.
Συγκεκριμένα, οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν επανειλημμένα το ΝΑΤΟ για ανεπαρκή αποστολή προμηθειών, στα οποία αξιωματούχοι της συμμαχίας απάντησαν ότι όλα τα απαραίτητα είχαν αποσταλεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης