Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Άγρια διάλυση φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης - Ο Macron προχώρησε σε απαγόρευση συγκεντρώσεων

Γαλλία: Άγρια διάλυση φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης - Ο Macron προχώρησε σε απαγόρευση συγκεντρώσεων
Απαγόρευση διαδηλώσεων και πυρά προς την Αριστερά από το Γάλλο πρόεδρο
Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα, κανόνια νερού και εκτεταμένη καταστολή για να διαλύσει μια απαγορευμένη διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού στο Παρίσι σήμερα (12/10), την στιγμή που ο πρόεδρος Emmanuel Macron προέτρεπε τους Γάλλους να παραμείνουν ενωμένοι και να μην εσωτερικεύσουν την σύγκρουση Hamas - Ισραήλ.
Νωρίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Macron είχε απαγορεύσει τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις, λέγοντας ότι «είναι πιθανό να προκαλέσουν διαταραχές στη δημόσια τάξη».
Σημειώνεται ότι η Γαλλία φιλοξενεί τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές και εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης και η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είχε πυροδοτήσει συχνές εσωτερικές εντάσεις στο παρελθόν.
«Αυτό το γεγονός είναι ένας σεισμός για το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή και όχι μόνο», τόνισε σε διάγγελμα του ο Macron.
«Ας μην φέρνουμε στο σπίτι ιδεολογικές περιπέτειες μιμούμενοι ή προβάλλοντας τες».
«Ας μην προσθέτουμε, μέσω ψευδαισθήσεων ή υπολογισμών, τις εγχώριες διαφορές στις διεθνείς διαφορές», σημείωσε με νόημα.
«Η ασπίδα της ενότητας θα μας προστατεύσει από το μίσος και τις υπερβολές» συμπλήρωσε στην παρέμβασή του για την σύγκρουση Hamas - Ισραήλ.
Eπίσης ανακοίνωσε ότι ότι η κυβέρνηση του ενήργησε για να ενισχύσει την αστυνομική προστασία των εβραϊκών χώρων, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των συναγωγών, και ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις φρικαλεότητες.
«Δεν υπάρχει "ναι μεν, αλλά". Όσοι συγχέουν το Παλαιστινιακό με τη δικαιολόγηση της τρομοκρατίας, κάνουν ένα ηθικό, πολιτικό και στρατηγικό λάθος.» κατέληξε ο γάλλος πρόεδρος ρίχνοντας εξαπολύοντας εμφανώς πυρά προς τη γαλλική Αριστερά.

Τα απαγορευμένα συλλαλητήρια

Παρά την απαγόρευση, αρκετές εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Παρισιού σε μικρά διακριτά μπλοκ που οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να διαλύσουν.
Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ισραηλ - δολοφόνος» και «Συνένοχος Macron».
Εντωμεταξύ, ο υπουργός εσωτερικών Gerald Darmanin είχε ήδη δώσει εντολή στους νομάρχες, ώστε να απαγορεύσουν όλες τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Δύο φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στο Παρίσι είχαν ήδη απαγορευτεί την Πέμπτη λόγω του φόβου νέων εκτατεμένων επεισοδίων στο κέντρο της πόλης του φωτός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης