Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αίγυπτος ζητάει εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Γάζα

Η Αίγυπτος ζητάει εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Γάζα
Κατ' αρχάς συμφωνία Αιγύπτου - Ισραήλ για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Γάζα
Η Αίγυπτος ζητάει από τις ΗΠΑ εγγυήσεις ασφαλείας για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου που θα λειτουργήσει ως οδός διαφυγής για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δίκτυο Al Arabiya.
Το Κάιρο φαίνεται να απαίτησε και από τη Hamas να σταματήσει να εκτοξεύει ρουκέτες κατά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα.
Παράλληλα, η Αίγυπτος φαίνεται να είχε καταλήξει σε κατ' αρχήν συμφωνία με το Ισραήλ για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου.
Ενώ πηγές που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Axios, ανέφεραν ότι η υλοποίηση αυτών των σχεδίων μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, καθώς θα απαιτήσουν κατάπαυση του πυρός.
Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος μεταδίδει ότι περισσότεροι από 500 Αμερικανοί και εκατοντάδες πολίτες άλλων χωρών είναι αποκλεισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας.
Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ δήλωσε νωρίτερα ότι συνεργάζεται με το Κάιρο για τη δημιουργία διαδρόμων για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αίγυπτο στη Γάζα.
Τις σχετικές πρωτουβουλίες επιβεβαίωσε και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Kirby.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης