Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ρωσικό MiG – 31 ανεβαίνει στα 11.000 μέτρα για να χτυπήσει από τη στρατόσφαιρα τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ

Το ρωσικό MiG – 31 ανεβαίνει στα 11.000 μέτρα για να χτυπήσει από τη στρατόσφαιρα τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ
To μαχητικό MiG-31 από τον Βόρειο Στόλο ανέβηκε σε ύψος σχεδόν 11.000 μέτρων ή 11 χιλιομέτρων πάνω από τη Θάλασσα του Barents για να πλήξει τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ
Τα MiG-31 του Βόρειου Στόλου, που αποστέλλεται συχνά για να αναχαιτίσουν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ τα οποία πλησιάζουν τα ρωσικά σύνορα από το βορρά, πραγματοποιούν ασκήσεις στη στρατόσφαιρα πάνω από τη Θάλασσα Barents.
«Το πλήρωμα ενός μαχητικού MiG-31 από το αεροπορικό σύνταγμα του Βόρειου Στόλου πραγματοποίησε άσκηση για εναέρια μάχη στη στρατόσφαιρα» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ένα πλασματικό εχθρικό αεροσκάφος πλησίαζε τα ρωσικά σύνορα ως μέρος του σεναρίου της άσκησης.
Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 από τα στρατεύματα του Βόρειου Στόλου απογειώθηκε για να εντοπίσει τον υποτιθέμενο στόχο και να τον αποτρέψει από το να παραβιάσει τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Στη στρατόσφαιρα το MiG -31

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το μαχητικό MiG-31 από τον Βόρειο Στόλο ανέβηκε σε ύψος σχεδόν 11.000 μέτρων ή 11 χιλιομέτρων πάνω από τη Θάλασσα του Barents, αναχαιτίζοντας και θεωρητικά καταστρέφοντας τον εισβολέα.
Το MiG-31 Foxhound είναι διάσημο για την ικανότητά του να φτάνει σε μεγάλα ύψη κατά την πτήση.
Είναι ενδιαφέρον ότι οι ασκήσεις έρχονται μέρες αφότου η ρωσική Πολεμική Αεροπορία χρειάστηκε να στείλει ένα αεροσκάφος MiG-31 Foxhound για να αναχαιτίσει ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του αμερικανικού ναυτικού P-8A Poseidon που πλησίαζε τα ρωσικά σύνορα πάνω από τη Νορβηγική Θάλασσα.
«Για να εντοπιστεί ένας εναέριος στόχος και να αποτραπεί η παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων, ένα μαχητικό MiG-31 από τις δυνάμεις αεράμυνας του Βόρειου Στόλου που βρίσκονταν σε υπηρεσία απογειώθηκε», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στις 6 Οκτωβρίου.
Στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία, δυτικά στρατιωτικά αεροσκάφη επιτηρούσαν τον εναέριο χώρο κοντά στην Ουκρανία όλο το 24ωρο, οδηγώντας σε συχνές εμπλοκές με ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.
Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν σημειωθεί και αναχαιτίσεις αεροσκαφών με αυξημένη την πιθανότητα μίας σοβαρής εμπλοκής.
Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της απότομης επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Δύσης και Μόσχας, τα παγωμένα σύνορα μεταξύ Νορβηγίας και Ρωσίας είναι συνήθως σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.
Η συμμαχία του ΝΑΤΟ έχει κινηθεί για να εξασφαλίσει την επιρροή της στο βορρά, με τη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενώνονται με τη γειτονική τους Νορβηγία.
Τον Σεπτέμβριο 2023, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 πραγματοποίησαν εικονική αναχαίτιση εχθρικών πυραύλων cruise πάνω από τη Θάλασσα Chukchi κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Finval-2023.
Τα MiG-31 εμπλέκονται επιτυχώς και κατέστρεψαν τους εισερχόμενους εναέριους στόχους χρησιμοποιώντας πυραύλους αέρος-αέρος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το MiG-31 που πραγματοποιούν ασκήσεις στη στρατόσφαιρα.
Το 2019, οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών MiG-31BM συμμετείχαν στην πρώτη τους άσκηση στη στρατόσφαιρα πάνω από τη χερσόνησο Kamchatka στη ρωσική Άπω Ανατολή αναχαιτίζοντας μία πλασματική εισβολή.
Μια παρόμοια άσκηση στην Kamchatka διεξήχθη το 2020.
Ο Στόλος της Βαλτικής του Ρωσικού Ναυτικού ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2022 ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια ελιγμών στη στρατόσφαιρα.
«Οι πιλότοι των αεροσκαφών MiG-31 εξασκήθηκαν σε ελιγμούς πτήσης στη στρατόσφαιρα, ξεδίπλωσαν τις δεξιότητές τους για να ξεφύγουν από επιθέσεις από υποτιθέμενα εχθρικά αεροσκάφη και να προσγειωθούν σε επιχειρησιακά αεροδρόμια της περιοχής», αναφέρουν οι Eurasian Times.
Αυτές οι ασκήσεις είναι, επομένως, σχεδόν ρουτίνα.
Ωστόσο, η περιοχή σημαντική δεδομένου ότι η Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια έχει μεγαλύτερη σημασία τώρα στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία.

mig_31_2.JPG
Το ρωσικό MiG-31 είναι μια υπολογίσιμη δύναμη


Μαχητικό αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας, υπερηχητικό, διθέσιο, παντός καιρού, το MiG-31 κατασκευάστηκε αρχικά από τη Σοβιετική Ένωση και αργότερα από τη Ρωσία.
Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 23 χλστ.
Οι τροποποιήσεις που έγιναν στο MiG-31 του επιτρέπουν να μεταφέρει μια ποικιλία από πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, βόμβες αέρος και υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει δηλώσει επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν ότι αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη αναπτύσσονται για αμυντικές περιπολίες σε καθορισμένες περιοχές.
Μόλις το πλήρωμα εντοπίσει έναν στόχο και επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για εχθρικό αεροσκάφος, εκτοξεύονται πύραυλοι αέρος-αέρος για την εξάλειψή του.
Αρκετά μαχητικά MiG-31 έχουν αναβαθμιστεί σε MiG-31BM (Bolshaya Modernizatsiya/Deep Modernization).
Σύμφωνα με τους Ρώσους, το MiG-31BM είναι 2,6 φορές πιο αποτελεσματικό και η ενισχυμένη εμβέλεια ανίχνευσης ραντάρ Zaslon-M για εναέριους στόχους έχει αυξηθεί στα 400 χιλιόμετρα.
Επιπλέον, το αεροσκάφος μπορεί να εμπλέξει έως και οκτώ στόχους ταυτόχρονα ενώ παρακολουθεί αυτόνομα έως και 24 στόχους.
Το μαχητικό μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 2,5 Mach και να πετάξει σε υψόμετρο περίπου 18 χιλιομέτρων για πάνω από 700 χιλιόμετρα.
Το MiG-31 που πραγματοποιούσε περιπολίες μεγάλου ύψους κατέρριψε πολλά ουκρανικά μαχητικά εκτοξεύοντας τους ισχυρούς πυραύλους αέρος-αέρος Vympel R-37M μεγάλου βεληνεκούς.
fox.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης