Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Έντονες αντιδράσεις για την πτώση ρωσικού drone σε εδάφη της - Τα ουκρανικά σιτηρά στο «σκόπευτρο» της Ρωσίας

Ρουμανία: Έντονες αντιδράσεις για την πτώση ρωσικού drone σε εδάφη της - Τα ουκρανικά σιτηρά στο «σκόπευτρο» της Ρωσίας
Τα πλήγματα αυτά μοιάζουν να έχουν ως στόχο την αποκοπή του βασικού εναλλακτικού διαδρόμου για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών
Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε ένας κρατήρας από πτώση μη επανδρωμένου αεροσκάφους κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τη ρωσική επίθεση σε ένα κοντινό ουκρανικό λιμάνι, το βράδυ της Τετάρτης.
Η Ρωσία βάζει στο στόχαστρο ουκρανικά λιμάνια και αποθήκες κατά μήκος του Δούναβη αφότου αποσύρθηκε, τον Ιούλιο, από τη Συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω των λιμανιών της περιοχής αυτής.
Τα πλήγματα αυτά μοιάζουν να έχουν ως στόχο την αποκοπή του βασικού εναλλακτικού διαδρόμου για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία.
Η Ρουμανία κατά περιόδους αναφέρει μεμονωμένα περιστατικά κατά τα οποία συντρίμμια δρόνων πέφτουν στο έδαφός της, σημειώνοντας πάντως ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος τους.
Το υπουργείο ανέφερε ότι πιθανότατα σημειώθηκε κάποια έκρηξη όταν έπεσε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Ελήφθησαν μέτρα για την ασφάλεια της περιοχής και οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να ελέγχουν τον εναέριο χώρο.
«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τις επιθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον ορισμένων πολιτικών υποδομών στα ουκρανικά λιμάνια του Δούναβη. Οι επιθέσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και αντιβαίνουν στους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Το γραφείο του προέδρου της Ρουμανίας εξάλλου ανέφερε ότι, μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Αμυντικού Συμβουλίου, νωρίτερα σήμερα, κατά την οποία συζητήθηκαν οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να εντείνει τον έλεγχο του εναέριου χώρου, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
«Η εντατικοποίηση των ρωσικών επιθέσεων στα θαλάσσια και ποτάμια λιμάνια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα έφερε τον πόλεμο εγγύτερα στα σύνορα της Ουκρανίας. Τα επεισόδια, με πτώση συντριμμιών στο έδαφος της χώρας μας –και εν δυνάμει του ΝΑΤΟ – αυξάνουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης