Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κυρώσεις της Δύσης προς τη ρωσική οικονομία εκτόξευσαν τις τιμές της ... βότκας

Οι κυρώσεις της Δύσης προς τη ρωσική οικονομία εκτόξευσαν τις τιμές της ... βότκας
Στα 602 ρούβλια ανά λίτρο (5,80 ευρώ) από το 2024 η κατώτατη τιμή λιανικής της βότκας
Το λόμπι των ρωσικών παραγωγών αλκοόλ ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Anton Siluanov να αυξήσει την ελάχιστη τιμή της βότκας κατά 7%, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο κόστος που συνδέεται με την σύγκρουση στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων όπως το Politico.
Ειδικότερα, η πρόταση της Ένωσης Παραγωγών Αλκοόλ, που διέρρευσε σήμερα (12/10) στη ρωσική επιχειρηματική εφημερίδα Kommersant, θα μπορούσε να ανεβάσει τις κατώτατες τιμές λιανικής για το αγαπημένο ποτό των Ρώσων στα 602 ρούβλια ανά λίτρο (5,80 ευρώ) από το 2024.
Για να δικαιολογήσουν την σχετική αύξηση, οι παραγωγοί αλκοόλ επικαλούνται τις αυξανόμενες τιμές εισαγωγής και το κόστος υλικοτεχνικής υποστήριξης που συνδέονται με την υποτίμηση του ρουβλίου, καθώς και την προγραμματισμένη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βότκα.
H έκκληση των παραγωγών είναι πιθανό να γίνει αποδεκτή από τις αρχές και εξετάζεται σοβαρά από το υπουργείο οικονομικών της Ρωσίας, αναφέρει η Kommersant, επικαλούμενη «δύο πηγές από τη βιομηχανία [αλκοολούχων]».
Υπενθυμίζεται ότι σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον διεθνών κυρώσεων προς τη Ρωσία το ρούβλι υφίσταται ισχυρές πιέσεις , ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός ανέρχεται στο 6%.
Ως αποτέλεσμα, ήρθε η κίνηση της ρωσικής κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τα βασικά της επιτόκια κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 12%, σε μια εσπευσμένη προσπάθεια να τονώσει το ρούβλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης