Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Δεν είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να μην γνώριζαν για τις προετοιμασίες της Hamas για την επίθεση

Zakharova (Ρωσία): Δεν είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να μην γνώριζαν για τις προετοιμασίες της Hamas για την επίθεση
Η Zakharova αρνήθηκε την κριτική ότι η Ρωσία δεν καταδίκασε τη σφαγή από τη Hamas, που εξέφρασαν μεταξύ άλλων μετανάστες από τη Ρωσία στο Ισραήλ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν εκ των προτέρων το σχέδιο της Hamas να επιτεθεί στο Ισραήλ και δεν ενήργησαν για να εμποδίσουν την εφαρμογή του.
Όταν ρωτήθηκε η Zakharova εκείνη απάντησε: «Δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί έτσι». 
Αργότερα κατηγόρησε επίσημους εκπροσώπους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Graham και της πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nickie Heily, ότι υποστηρίζουν την «εξόντωση» των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.
Η Zakharova αρνήθηκε την κριτική ότι η Ρωσία δεν καταδίκασε τη σφαγή από τη Hamas, που εξέφρασαν μεταξύ άλλων μετανάστες από τη Ρωσία στο Ισραήλ. "Βλέπουμε και ακούμε πολλά αιτήματα από Ισραηλινούς εκπροσώπους σχετικά με την ανάγκη υποστήριξης αυτή τη στιγμή. Εκφράζουμε ενσυναίσθηση, καλούμε σε ειρήνη", είπε.
«Η φιλελεύθερη μεταναστευτική μας κοινότητα ρίχνει λάσπη πάνω μας γιατί προσπαθήσαμε να καλέσουμε για ειρήνη.
Εξάλλου, η ειρήνη είναι η βάση πάνω στην οποία θα μπορούσε τώρα να διευθετηθεί η κατάσταση». 


«Στο καλύτερο επίπεδο όλων των εποχών οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας»

Η συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Ρωσία-Τουρκία: Ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης στην ενίσχυση της συνεργασίας».
Επιπλέον, η Zakharova ανέλυσε τους πυλώνες της ρωσοτουρκικής συνεργασίας εξηγώντας πως «οι ταχέως αναπτυσσόμενες διμερείς μας σχέσεις βασίζονται σε πολλά βασικά πράγματα. Πρώτον, πρόκειται για ειλικρινή πολιτικό διάλογο στο υψηλότερο επίπεδο, ο οποίος ανθίζει. Είναι δυνατόν να πούμε ότι ίσως, ποτέ στην ιστορία των διμερών μας σχέσεων δεν έχουμε δει τόσο ειλικρινή, πολυάσχολη, γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία και αυτό δίνει ώθηση σε όλους τους άλλους τομείς»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ρωσικής διπλωματίας, οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας βασίζονται επίσης σε αμοιβαία επωφελή οικονομική συνεργασία.
«Είναι εκπληκτικό, γιατί τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία κατηγορούνται πάντα ότι δεν είναι αρκετά ελεύθερες ή φιλελεύθερες στη φιλοσοφία της κοινωνικής τους ανάπτυξης. Τι είναι όμως ο φιλελευθερισμός; Είναι μια φιλελεύθερη οικονομία, μια οικονομία που αναπτύσσεται βάσει των αρχών της αγοράς. Τούτου λεχθέντος, οι σχέσεις μας καυχώνται αυτά ακριβώς τα οικονομικά χαρακτηριστικά», πρόσθεσε.
Κατά την άποψη της Zakharova, η πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία έχει ιδιαίτερη θέση στη σχέση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
«Περιλαμβάνει τα πάντα, από ανταλλαγές φοιτητών και ανταλλαγές που γίνονται όχι σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο μη κυβερνητικών οργανώσεων και οικονομικών φορέων, μέχρι, αναμφίβολα, ένα μοναδικό φαινόμενο όπως οι μικτές οικογένειες που συμβάλλουν στην οικοδόμηση των διμερών μας σχέσεων. κάθε μέρα, διαμορφώνοντας μια ιδιαίτερη κουλτούρα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης