Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θύμα πρωτοφανούς τηλεφωνικής φάρσας η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας – Παραδέχθηκε ότι η ουκρανική αντεπίθεση παραπαίει

Θύμα πρωτοφανούς τηλεφωνικής φάρσας η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας – Παραδέχθηκε ότι η ουκρανική αντεπίθεση παραπαίει
Οι δύο γνωστοί Ρώσοι φαρσέρ ο Vovan (Vladimir Kuznetsov) και ο Lexus (Alexey Stolyarov) τηλεφώνησαν στην Φιλανδή υπουργό Εξωτερικών, με την ιδιότητα – υποτίθεται – Αφρικανών πολιτικών
Θύμα πρωτοφανούς τηλεφωνικής φάρσας έπεσε η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Elina Valtonen, η οποία χωρίς να γνωρίζει με ποιους μιλά προχώρησε σε αποκαλύψεις για την Ουκρανία.
Οι δύο γνωστοί Ρώσοι φαρσέρ ο Vovan (Vladimir Kuznetsov) και ο Lexus (Alexey Stolyarov) τηλεφώνησαν στην Φιλανδή υπουργό Εξωτερικών, με την ιδιότητα – υποτίθεται – Αφρικανών πολιτικών.
Κατά τη συνομιλία μαζί τους, η υπουργός μίλησε για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και εκτίμησε την πιθανότητα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Φινλανδίας.
Οι φινλανδικές αρχές ξεκίνησαν την έρευνα σε λιγότερο από 12 ώρες μετά το τηλεφώνημα – φάρσα με την υπουργό Εξωτερικών.
Μιλώντας με τους φαρσέρ για την ουκρανική αντεπίθεση, η Valtonen παραδέχθηκε ότι δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα όπλα


Σημείωσε επίσης ότι η Φινλανδία προμήθευσε όσο περισσότερο εξοπλισμό και τεχνολογία μπορούσε για τις αμυντικές και στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας.
Είπε επίσης ότι η Φινλανδία δεν μπορεί να μεταφέρει μαχητικά F-18 στην Ουκρανία, καθώς πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η Valtonen δήλωσε πως η Φινλανδία δεν σχεδιάζει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της.
«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται ακόμη και η αποθήκευση πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Φινλανδίας.
Και αυτό μάλλον δεν είναι προς το συμφέρον μας, τουλάχιστον όχι στο εγγύς μέλλον», είπε.

Πλούσιο χρονικό με φάρσες

Ο Vovan και ο Lexus είναι Ρώσοι φαρσέρ που κάνουν φάρσες με πολιτικούς, προσωπικότητες του πολιτισμού και άλλες διάσημες προσωπικότητες μέσω τηλεφώνου.
Μίλησαν με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, τον τραγουδιστή Elton John και τη συγγραφέα JK Rowling.
Το 2022, ο Vovan και η Lexus μιλούσαν συχνά με Δυτικούς και Ουκρανούς πολιτικούς.
Κατά τη διάρκεια τέτοιων συνομιλιών, οι φαρσέρ έλαβαν εμπιστευτικές πληροφορίες για την κατάσταση στην Ουκρανία και τη συμμετοχή δυτικών χωρών στη σύγκρουση.
Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο, ο Ουκρανός πολιτικός Sergei Pashinsky είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τον έλεγχο όλων των επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης