Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τεντωμένο σχοινί οι αγορές πετρελαίου - ΙΕΑ: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι γεμάτη αβεβαιότητα

Σε τεντωμένο σχοινί οι αγορές πετρελαίου - ΙΕΑ: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι γεμάτη αβεβαιότητα
«Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι γεμάτη αβεβαιότητα και τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία» επισημαίνει στην έκθεση του ο ΙΕΑ
Σχετικά Άρθρα
Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται οι αγορές πετρελαίου καθώς ο πόλεμος Ισραήλ - Hamas συνεχίζεται, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά το ενδεχόμενο διαταραχής της παραγωγής στη Μέση Ανατολή.
Ειδικότερα, ο International Energy Agency (ΙΕΑ) αναφέρει στην τελευταία μηναία έκθεση του για την αγορά πετρελαίου, ότι ενώ η σύγκρουση δεν είχε ακόμα άμεσο αντίκτυπο στην προσφορά, η ενεργειακή αγορά θα παραμείνει σε εγρήγορση, καθώς η κρίση εξελίσσεται.
«Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι γεμάτη αβεβαιότητα και τα γεγονότα εξελίσσονται γρήγορα» επισημαίνει ο ΙΕΑ στην έκθεση του. «Σε ένα πλαίσιο σφιχτά ισορροπημένων αγορών πετρελαίου που αναμένει ο ΙΕΑ για κάποιο χρονικό διάστημα, η διεθνής κοινότητα θα παραμείνει επικεντρωμένη στους κινδύνους για τις ροές πετρελαίου της περιοχής», πρόσθεσε ο ενεργειακός οργανισμός.
Σημειώνοντας μια «απότομη κλιμάκωση του γεωπολιτικού κινδύνου», ο ΙΕΑ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις αγορές πετρελαίου και «είναι έτοιμος να δράσει εάν είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει ότι οι αγορές παραμένουν επαρκώς εφοδιασμένες».
Ωστόσο, ο ΙΕΑ επισημαίνει ότι η Μέση Ανατολή αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου πετρελαίου και η σύγκρουση Ισραήλ-Hamas έχει αυξήσει τους φόβους ότι οι συγκρούσεις μπορεί να επηρεάσουν την παραγωγή ενέργειας.
Η έκθεση του ΙΕΑ έρχεται καθώς η σύγκρουση Ισραήλ-Hamas διανύει την έκτη ημέρα της και ακολουθεί μια καταστροφική και συντονισμένη επίθεση της Hamas στο νότιο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το Ισραήλ έχει από τότε πλήξει τη Γάζα με αεροπορικές επιδρομές και αναμένεται να εξαπολύσει χερσαία επίθεση κατά της Hamas στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης