Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανία): Τέλος η βοήθεια, οι πολίτες της Γάζας θα υποφέρουν

Scholz (Γερμανία): Τέλος η βοήθεια, οι πολίτες της Γάζας θα υποφέρουν
Εργάζομαι για την απελευθέρωση όλων των ομήρων είπε ο καγκελάριος της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία θα αναστείλει την βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, οι πολίτες της Γάζας θα υποφέρουν υποστήριξε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, ο οποίος υποστήριξε ότι εργάζεται για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούν οι μαχητές της Hamas.
Σε δηλώσεις του ο Scholz υποστήριξε ότι η Γερμανία θα αναστείλει κάθε αναπτυξιακή βοήθεια προς τα Παλαιστινιακά Εδάφη έως ότου διαπιστωθεί ότι αυτή η βοήθεια εξυπηρετεί καλύτερα την περιφερειακή ειρήνη και την ασφάλεια του Ισραήλ.
«Το κριτήριό μας θα είναι αν και πώς αυτά τα έργα εξυπηρετούν καλύτερα την ειρήνη στην περιοχή και την ασφάλεια του Ισραήλ.
Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η αναθεώρηση, δεν θα διαθέσουμε νέους πόρους αναπτυξιακής συνεργασίας.
Δυστυχώς, μπορούμε να προβλέψουμε ότι η ταλαιπωρία του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας πιθανότατα θα αυξηθεί περαιτέρω - αλλά και για αυτό φταίει η Hamas και η επίθεσή της στο Ισραήλ» υπογράμμισε ο Scholz, αναφέροντας ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Hamas, σε στενό συντονισμό με το Ισραήλ.

Προσπάθειες για ομήρους

«Είμαι σε στενή επαφή με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Sisi, ο οποίος έχει κανάλια στη Γάζα.
Θα μιλήσω με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Erdogan σήμερα και θα δεχτώ τον Εμίρη του Κατάρ
Και οι τρεις μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της κατάστασης» υπογράμμισε ο καγκελάριος της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης