Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παραμένει το θετικό momentum - Στο +0,70% ο DAX

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παραμένει το θετικό momentum - Στο +0,70% ο DAX
Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που ανακοινωθεί εντός της ημέρας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς βασίζονται στο θετικό διεθνές momentum αυτής της εβδομάδας.
Πιο αναλυτικά, λίγο μετά τις 13:30 (ώρα Ελλάδος):
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,72% στις 15.571,84 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει κέρδη 0,85% στις 7.684,81 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC διαμορφώνεται στις 7.173,68 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,60%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει άνοδο 1,16% στις 28.748,24 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,84% στις 456,97 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στη Fed και στο εάν έχει τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων έπειτα από σειρά ήπιων σχολίων από αξιωματούχους, ακόμα και όταν ο δείκτης τιμών παραγωγού ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Πλέον, η προσοχή θα στραφεί στον δείκτη τιμών καταναλωτή που θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.
Την ίδια στιγμή, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ συνέχισης επίσης να ενισχύουν τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια ενδέχεται να έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους. Ο Πορτογάλος κεντρικός τραπεζίτης, Mario Centeno, δήλωσε στο CNBC ότι «εκτός από τα πρόσθετα σοκ που δεν βλέπουμε να έρχονται, φυσικά, θα τελειώσουμε. Αυτή είναι η ερμηνεία μου για την απόφαση του Σεπτεμβρίου».

Ηνωμένο Βασίλειο: Ανάπτυξη 0,2% για τον Αύγουστο του 2023

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο, εκτιμά η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ανακάμπτοντας εν μέρει από την αναθεωρημένη προς τα κάτω συρρίκνωση 0,6% τον Ιούλιο.
Ο κλάδος των υπηρεσιών ήταν ο κύριος παράγοντας που συνέβαλε στην ανάπτυξη τον Αύγουστο, προσθέτοντας 0,4% τον μήνα για να αντισταθμίσει την πτώση της παραγωγής κατά 0,7% και τη μείωση της παραγωγής κατασκευών κατά 0,5%.
«Αν και αυτό το στοιχείο δεν συνάδει ακόμη με τη συσσώρευση χαλάρωσης στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, πρέπει να εξεταστεί στο σύνολο των δεδομένων, τα οποία δείχνουν πρώιμα σημάδια για μια ψυχραιμία στην αγορά εργασίας και, συνεπώς, χαμηλότερο πληθωρισμό στην πορεία», δήλωσε ο Mathieu Savary, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για την Ευρώπη στην BCA Research. «Δεν αλλάζει το outlook για την Τράπεζα της Αγγλίας και επιβεβαιώνει ότι το Τραπεζικό Επιτόκιο δεν έχει πολλά περιθώρια ανόδου από εδώ και πέρα, αλλά θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα» επισημαίνει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης