Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρρευση και χάος: Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει αξιωματικούς στο μέτωπο

Κατάρρευση και χάος: Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει αξιωματικούς στο μέτωπο
Δυσαρέσκεια στο στράτευμα
Σχετικά Άρθρα
Εντείνονται τα σημάδια κατάρρευσης στο ουκρανικό στράτευμα, καθώς αναφέρεται πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με τρομακτική έλλειψη αξιωματικών στο πεδίο της μάχης.
Αυτό υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov, αποτυπώνοντας την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ουκρανικός στρατός.
«Στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η έλλειψη εκπαιδευμένων και έμπειρων αξιωματικών έχει αυξηθεί κυρίως λόγω των απωλειών στο μέτωπο.
Επίσης, κάποια από τα πιο έμπειρα και ικανά στρατιωτικά στελέχη ανακλήθηκαν από το μέτωπο προς τις πίσω γραμμές ή εστάλησαν στη Δύση για να εκπαιδευτούν στον χειρισμό των νέων όπλων» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Azarov.
Όπως είπε, η έλλειψη των αξιωματικών δεν μπορεί να καλυφθεί με αναγκαστική κινητοποίηση, αφού είναι αδύνατο να μάθεις να γίνεσαι διοικητής σε μερικές εβδομάδες.
«Εξαιτίας αυτού, αυξάνεται η δυσαρέσκεια μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού που, βλέποντας αυτό το χάος, δεν θέλουν να γίνουν… τροφή για τα κανόνια» υπογράμμισε ο Azarov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης