Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός Kissinger: Επίθεση στο διεθνές σύστημα από Ρωσία και Hamas - Η εμπλοκή του Ιράν

Συναγερμός Kissinger: Επίθεση στο διεθνές σύστημα από Ρωσία και Hamas - Η εμπλοκή του Ιράν
Σάλος με τους αντι-σιωνιστικούς πανηγυρισμούς στο Βερολίνο - Η Γερμανία άφησε πολλούς ξένους να μπουν μέσα
Η επίθεση της Hamas κατά του Ισραήλ που γιορτάζεται στους δρόμους του Βερολίνου δείχνει ότι η Γερμανία έχει αφήσει πάρα πολλούς ξένους να εισέλθουν στη χώρα, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Henry Kissinger.
«Ήταν σοβαρό λάθος να επιτρέψουμε σε τόσους πολλούς ανθρώπους με εντελώς διαφορετική κουλτούρα, θρησκεία και αξίες, γιατί δημιουργεί μια ομάδα πίεσης σε κάθε χώρα που το κάνει αυτό», είπε ο 100χρονος πρώην κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης σε συνέντευξή του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Axel Springer. Mathias Döpfner για τη γερμανική Welt TV.
Ο γερμανικής καταγωγής επιζών του Ολοκαυτώματος Kissinger - ο οποίος έγινε ο αρχιτέκτονας της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ - είπε ότι ήταν «οδυνηρό», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το να βλέπουν Άραβες στο Βερολίνο να γιορτάζουν την επίθεση στο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Η «ανοιχτή επιθετική ενέργεια» της Χαμάς πρέπει να αντιμετωπιστεί με «κάποια ποινή», είπε ο Kissinger — ενώ προειδοποίησε για την πιθανότητα επικίνδυνης κλιμάκωσης στην περιοχή.

Η εμπλοκή του Ιράν

«Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει τον κίνδυνο να κλιμακωθεί και να φέρει άλλες αραβικές χώρες στον πόλεμο», προειδοποίησε ο Kissinger, ενώ υπενθύμισε τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973, κατά τον οποίο ένας αραβικός συνασπισμός με επικεφαλής την Αίγυπτο και η Συρία επιτέθηκε στο Ισραήλ.
Ο πραγματικός στόχος της Hamas και των υποστηρικτών της «μπορεί μόνο να είναι να κινητοποιήσουν τον αραβικό κόσμο εναντίον του Ισραήλ και να ξεφύγουν από την τροχιά των ειρηνικών διαπραγματεύσεων», είπε ο Kissinger.
Είναι επίσης «πιθανό» ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να αναλάβει δράση κατά του Ιράν, εάν θεωρεί ότι η Τεχεράνη είχε ρόλο στη διάπραξη της επίθεσης, πρόσθεσε ο πρώην κορυφαίος διπλωμάτης.
Γενικότερα, είπε ο Kissinger, η συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ αντιπροσωπεύουν μια «θεμελιώδη επίθεση στο διεθνές σύστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης