Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ο Βρετανός ΥΠΕΞ James Cleverly βιντεοσκοπήθηκε να φυγαδεύεται σε καταφύγιο μετά από επίθεση της Hamas

Ισραήλ: Ο Βρετανός ΥΠΕΞ James Cleverly βιντεοσκοπήθηκε να φυγαδεύεται σε καταφύγιο μετά από επίθεση της Hamas
Cleverly και Cohen έτρεξαν να βρουν καταφύγιο, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που αναδημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στο X
«Είμαι εδώ στο Ισραήλ σήμερα για να δείξω ότι η υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στον ισραηλινό λαό είναι ακλόνητη», δήλωσε ο βρετανός Υπουργός εξωτερικών James Cleverly, κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής επίσκεψής του στο Ισραήλ, καθώς χρειάστηκε να φυγαδευθεί σε καταφύγιο.
Πιο συγκεκριμένα ο James Cleverly και ο Ισραηλινός ομόλογός του Eli Cohen έτρεξαν για καταφύγιο στο νότιο Ισραήλ καθώς οι σειρήνες ήχησαν εκ νέου σήμερα (11/10) μετά από πυραυλική επιδρομή της Hamas.
Οι δύο πολιτικοί - μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους - έτρεξαν να βρουν καταφύγιο, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που αναδημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στο X, πρώην Twitter.


Σύμφωνα με τον πρώην διπλωμάτη David Saranga, ο οποίος δημοσίευσε αρχικά το βίντεο, ο Cleverly και ο Cohen επισκέπτονταν την πόλη Οφακίμ στο Ισραήλ όταν «η σειρήνα χτυπά προειδοποιώντας για επερχόμενες ρουκέτες της Χαμάς».
Το Οφακίμ, που βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από τη Γάζα, ήταν ένας από τους χώρους όπου συνελήφθησαν όμηροι κατά τη φονική επίθεση της Hamas στο Ισραήλ το Σάββατο, ανέφεραν οι Times of Israel.
«Είμαι εδώ στο Ισραήλ σήμερα για να δείξω ότι η υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον ισραηλινό λαό είναι ακλόνητη», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας στο X πριν από τη δημοσίευση του βίντεο.
Πριν από την επίθεση, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών έφτασε σήμερα στο Ισραήλ για να επιδείξει την ακλόνητη αλληλεγγύη του Ηνωμένου Βασιλείου στον ισραηλινό λαό μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.
Θα συναντηθεί με επιζώντες των επιθέσεων και ανώτερους ισραηλινούς ηγέτες για να περιγράψει την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του».
Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken βρίσκεται επίσης καθ' οδόν προς την περιοχή, ανέφερε το Sky News.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης