Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η εγκατάλειψη του ρωσικού φυσικού αερίου εκτόξευσε τις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη

Putin: Η εγκατάλειψη του ρωσικού φυσικού αερίου εκτόξευσε τις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη
«Όσοι εισάγουν αυτούς τους περιορισμούς αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν μπορούν ακόμη να λύσουν» τόνισε με νόημα ο Ρώσος Πρόεδρος
Το ρωσικό αέριο εγκαταλείφθηκε από τα ευρωπαϊκά κράτη, με αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.
Τόνισε ότι ορισμένοι από τους πρώην συμμάχους της Ρωσίας στις ΗΠΑ και, κυρίως, στην Ευρώπη, άρχισαν να διακόπτουν τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό και να επιβάλλουν περιορισμούς.
«Όσοι εισάγουν αυτούς τους περιορισμούς αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν μπορούν ακόμη να λύσουν. Φαινόταν ότι έχουν εγκαταλείψει το φυσικό μας αέριο και οι τιμές έχουν εκτοξευθεί», τόνισε με νόημα ο Ρώσος Πρόεδρος.
Αν και δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές στην Ευρώπη, τις χαρακτήρισε «κερδοσκοπικές», δίνοντας ως παράδεγιμα τα 9.000 ευρώ για τα 1.000 κυβικά.
«Αυτή τη στιγμή είναι μεταξύ 350 και 400 ευρώ. Δεν πειράζει, κυμαίνονται και κινούνται πέρα δώθε κάπου μέσα σε αυτό το [εύρος]. Ωστόσο, αυτή είναι μια υψηλή τιμή και υπερβολική για την ευρωπαϊκή αγορά.» κατέληξε ο Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης