Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Ηνωμένα Έθνη εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τις επιθέσεις της Hezbollah στο Ισραήλ

ΗΠΑ και Ηνωμένα Έθνη εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τις επιθέσεις της Hezbollah στο Ισραήλ
«Δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να έχει ένα δεύτερο μέτωπο για να πολεμήσει και να υπερασπιστεί» υποσηρίζει ο Λευκός Οίκος
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres δήλωσε ότι ανησυχεί για τις αναφερόμενες επιθέσεις στο Ισραήλ από το νότιο Λίβανο, καλώντας τους εμπλεκόμενους να αποφύγουν τη διάχυση της σύγκρουσης.
Οι δηλώσεις του Guterres ήρθαν καθώς Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι έως και 15 αλεξίπτωτα πλαγιάς εισήλθαν στον εναέριο χώρο του βορείου Ισραήλ, αν και οι λεπτομέρειες της εν λόγω εισβολής δεν έγιναν γνωστές
«Κάνω έκκληση σε όλα τα κόμματα, και σε όσους έχουν επιρροή σε αυτά τα κόμματα, να αποφύγουν οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση και διάχυση», τόνισε στους δημοσιογράφους ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Όσον αφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρακολουθούν εξίσου στενά τις εξελίξεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ και δεν θέλουν να δουν τη σύγκρουση «να κλιμακώνεται» ή «να επελκτείνεται», σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby.
«Είδαμε εκτόξευση ρουκετών από τον νότιο Λίβανο… προς το βόρειο Ισραήλ. Προφανώς το παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία. Δεν θέλουμε να δούμε αυτή τη σύγκρουση να διευρύνεται ή να διευρύνεται», επεσήμανε ο Kirby σε συνέντευξή του στο MSNBC.
Προσθέτει ότι δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να έχει ένα δεύτερο μέτωπο για να πολεμήσει και να υπερασπιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης