Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - βόμβα: Εμπλοκή 13 χωρών της ΕΕ στον πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία – Η Δύση σχεδιάζει πραξικοπήματα σε Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν

Αποκάλυψη - βόμβα: Εμπλοκή 13 χωρών της ΕΕ στον πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία – Η Δύση σχεδιάζει πραξικοπήματα σε Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν
Υπάρχουν 17 στρατόπεδα εκπαίδευσης σε χώρες της ΕΕ υπό την αιγίδα των ειδικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ, όπου μαχητές από μέλη διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων και μισθοφόροι εκπαιδεύονται για την Ουκρανία,  αποκαλύπτει η Ρωσία
Μισθοφόροι από 13 ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρίες (PMC) από την Ευρώπη και μέλη εννέα ξένων παραστρατιωτικών σχηματισμών συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποκάλυψε την Τετάρτη (11/10/2023) ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Alexander Bortnikov.
«Έχουμε καταγράψει τη συμμετοχή μισθοφόρων από 13 ευρωπαϊκές PMC και μέλη από εννέα ξένες παραστρατιωτικές δυνάμεις στις εχθροπραξίες», δήλωσε ο Bortnikov σε συνεδρίαση του Συμβουλίου των Αρχηγών Οργανισμών Ασφαλείας και Ειδικών Υπηρεσιών.
Έχουν εξακριβωθεί οι ταυτότητες 794 μισθοφόρων από 35 χώρες που πολεμούν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ο αξιωματούχος.
Υπάρχουν 17 στρατόπεδα εκπαίδευσης σε χώρες της ΕΕ υπό την αιγίδα των ειδικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ, όπου μαχητές από μέλη διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων και μισθοφόροι εκπαιδεύονται για την Ουκρανία, αποκάλυψε ο Alexander Bortnikov.
Η Ουκρανία, χάρη στις προσπάθειες της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, έχει γίνει πηγή στρατιωτικών και τρομοκρατικών απειλών στα σύνορα Ρωσίας και Λευκορωσίας, πρόσθεσε.

Σχεδιάζουν πραξικοπήματα για το παγκόσμιο χαλιφάτο

Η προτεραιότητα των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων, που διευθύνονται ενεργά από τις αμερικανικές και βρετανικές ειδικές υπηρεσίες, είναι να καταλάβουν την εξουσία κυρίως στο Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν και να τα ενσωματώσουν στο λεγόμενο «παγκόσμιο χαλιφάτο του ISIS», είπε ο Alexander Bortnikov.


Εξαρθρώθηκαν ομάδες σαμποτέρ εκπαιδευμένες από τη Δύση

Τον Αύγουστο του 2023, η FSB συνέλαβε μέλη της ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ, η οποία εκπαιδεύτηκε από τις Ειδικές Δυνάμεις του Βρετανικού στρατού και είχε στόχο δολιοφθορές στους πυρηνικούς σταθμούς του Smolensk και του Kursk, τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Εξάλλου ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας (RSV) Sergey Naryshkin δήλωσε ότι έχουν γίνει προσπάθειες να προκληθεί ζημιά στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του Kurksk, του Smolensk και της Zaporizhia.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε πως δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εκπαιδεύουν Ουκρανούς σαμποτέρ, ώστε να επιχειρήσουν επιθέσεις σε ρωσικές εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας
«Φτάσαμε στο σημείο κατά το οποίο οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εκπαιδεύουν ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και τρομοκρατικής μάχης για επιθέσεις στις εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο Naryshkin στο περιθώριο της 53ης συνάντησης της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) στο Μπακού.
«Τέτοιες ενέργειες έχουν ασφαλώς αποτραπεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας. Έχουν γίνει προσπάθειες να προκληθούν ζημιές στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του Kursk, του Smolensk και της Zaporizhia. Είναι σαφές ότι είναι δύσκολο να διατηρηθούν επαφές με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών υπό τέτοιες συνθήκες», πρόσθεσε.
Επιπλέον, ο Naryshkin επεσήμανε ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, «ενώ το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να χρησιμοποιεί απροκάλυπτα τρομοκρατικές μεθόδους εναντίον της Ρωσίας και ολόκληρου του ρωσικού κόσμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης