Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανώτερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ: Η Αίγυπτος προειδοποίησε το Ισραήλ 3 ημέρες πριν την επίθεση

Ανώτερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ: Η Αίγυπτος προειδοποίησε το Ισραήλ 3 ημέρες πριν την επίθεση
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων υποστήριξε πως η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για τους κινδύνους πιθανής βίας
Μια «βόμβα» για το Ισραήλ και ιδίως για τον πρωθυπουργό του,  σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε η Hamas το περασμένο Σάββατο 7/10, επεφύλασσε η σημερινή (11/10/2023) συνεδρίαση του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ ΜακΚόλ, υποστήριξε πως η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για τους κινδύνους πιθανής βίας «τρεις μέρες» πριν από την επίθεση της Hamas.
«Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», τόνισε ο ΜακΚόλ στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Ο ισχυρισμός του ΜακΚόλ αναμένεται να «στριμώξει» ακόμη περισσότερο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Netanyahu, που ήδη δέχεται σφοδρή κριτική στο εσωτερικό της χώρας του για το πώς «πιάστηκε στον ύπνο» η θεωρητικά πανίσχυρη δύναμη, τόσο σε επίπεδο πληροφοριών, όσο και στο επίπεδο της άμυνας.
Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ένα δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet) ανέφερε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δέκα ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, αλλά ο Netanyahu αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή.
Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού τότε χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης