Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν): Συνεχίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη από την ΕΕ

Von der Leyen (Κομισιόν): Συνεχίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη από την ΕΕ
«Δεν πήγε και δεν θα πάει ποτέ στη Hamas» η βοήθεια της ΕΕ προς την Παλαιστίνη, ξεκαθαρίζει η Von der Leyen
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Von der Leyen επιβεβαίωσε σήμερα (11/10) ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη.
Πριν από την εβδομαδιαία επανένωση των Επιτρόπων της ΕΕ, ανώτατα στελέχη του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στο Ισραήλ με ενός λεπτού σιγή, παρουσία του Πρέσβη του Ισραήλ στην ΕΕ Haim Regev.
«Η ανθρωπιστική μας υποστήριξη στον παλαιστινιακό λαό δεν αμφισβητείται», υποστήριξε η Von der Leyen.
Εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «εξετάσει προσεκτικά» την οικονομική βοήθεια του μπλοκ για την Παλαιστίνη, καθώς «δεν πήγε και δεν θα πάει ποτέ στη Hamas ή σε οποιαδήποτε τρομοκρατική οντότητα».
Οι παρατηρήσεις της έγιναν, αφότου ο Επίτροπος της ΕΕ Oliver Varhelyi ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα την αναστολή των κονδυλίων της ΕΕ για την Παλαιστίνη, μια ανακοίνωση που το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ κλήθηκε να «μαζέψει» και να ακυρώσει εν τοις πράγμασι.
Χαρακτήρισε τις επιθέσεις «μια τραγωδία για το Ισραήλ, για τον εβραϊκό λαό, αλλά και για την Ευρώπη», καθησυχάζοντας το Ισραήλ για την υποστήριξη της ΕΕ.
Σπεύδοντας δε να ξεκαθαρίσει πως «αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις νόμιμες φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού».
«Η φρίκη που εξαπέλυσε η Hamas θα φέρει περισσότερα δεινά στους αθώους Παλαιστίνιους», πρόσθεσε η επικεφαλής της Επιτροπής.
Ενώ προανήγγειλε ότι η διπλωματία της ΕΕ θα πρέπει να εργαστεί ενάντια στις αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις των γεγονότων και τον πιθανό «μεγάλο αντίκτυπό τους στην περιοχή» και να υποστηρίξει «τη συνεχιζόμενη προσέγγιση μεταξύ του Ισραήλ και των Άραβων γειτόνων του».
Το μπλοκ θα «παρακολουθήσει επίσης στενά τη στάση του Ιράν, δεδομένης της μακροχρόνιας υποστήριξής του στη Hamas» συμπλήρωσε.
Πάντως η Von der Leyen δεν έκανε κανένα σχόλιο για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα, αφού το Ισραήλ ανακοίνωσε ολοκληρωτικό αποκλεισμό της περιοχής και πραγματοποίησε εκατοντάδες φονικές αεροπορικές επιδρομές από το Σάββατο.
Υπενθυμίζεται ότι εν προκειμένω, η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η Λωρίδα της Γάζας θα αντιμετωπίσει μια ανθρωπιστική καταστροφή εάν οι ασφαλείς διάδρομοι παραμείνουν κλειστοί για βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης