Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία (αρχηγός SVR): Οι Ουκρανοί θα χτυπήσουν τις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις με σαμποτέρ εκπαιδευμένους στη Δύση

Ρωσία (αρχηγός SVR): Οι Ουκρανοί θα χτυπήσουν τις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις με σαμποτέρ εκπαιδευμένους στη Δύση
Ο αρχηγός των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας αποκάλυψε ότι έχουν αποτραπεί ενέργειες σαμποτάζ σε ρωσικούς πυρηνικούς σταθμούς
«Έχουν γίνει προσπάθειες να προκληθεί ζημιά στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του Kurksk, του Smolensk και της Zaporizhia», δήλωσε ο Ρώσος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της RSV, Sergey Naryshkin.
Πιο συγκεκριμένα, ο ρώσος αξιωματούχος, μέσω των σχετικών του δηλώσεων σε δημοσιογράφους, τόνισε πως δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εκπαιδεύουν Ουκρανούς σαμποτέρ, ώστε να επιχειρήσουν επιθέσεις σε ρωσικές εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας
«Φτάσαμε στο σημείο κατά το οποίο οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εκπαιδεύουν ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και τρομοκρατικής μάχης για επιθέσεις στις εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο Ναρίσκιν στο περιθώριο της 53ης συνάντησης της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) Συμβούλιο Αρχηγών Οργανισμών Ασφαλείας και Ειδικών Υπηρεσιών, που συνέρχεται τώρα στο Μπακού.
«Τέτοιες ενέργειες έχουν ασφαλώς αποτραπεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, [...] την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας. Έχουν γίνει προσπάθειες να προκληθούν ζημιές στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του Kursk, του Smolens και της Zaporizhia. Είναι σαφές ότι είναι δύσκολο να διατηρηθούν επαφές με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών υπό τέτοιες συνθήκες», πρόσθεσε.
Επιπλέον, ο Naryshkin επεσήμανε ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, «ενώ το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να χρησιμοποιεί απροκάλυπτα τρομοκρατικές μεθόδους εναντίον της Ρωσίας και ολόκληρου του ρωσικού κόσμου».

204ca07-------.jpg

«Αυτό περιλαμβάνει τρομοκρατικές επιθέσεις σε έναν αριθμό δημοσιογράφων, συγγραφέων και ηγετών της κοινής γνώμης, καθώς και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον κατοικημένων περιοχών, πόλεων και κωμοπόλεων στη Ρωσία και αστικών υποδομών», συνέχισε.
Μιλώντας για τρομοκρατικές απειλές που προέρχονται από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, ο επικεφαλής του SVR σημείωσε ότι έχουν τις ρίζες τους στην «παράνομη πίεση και ακόμη και σε άμεσες ενέργειες ένοπλης επίθεσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους εναντίον αυτών των χωρών».
«Ωστόσο, σημαντικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στον κόσμο καθώς κινείται προς την πολυπολικότητα και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας διατηρούν εκτεταμένη αλληλεπίδραση και συνεργασία με ειδικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες, συγκεκριμένα εκείνες στον Παγκόσμιο Νότο, συμπεριλαμβανομένων των εταίρων, φίλων και συναδέλφων μας στις υπηρεσίες πληροφοριών. υπηρεσίες των κρατών μελών της ΚΑΚ», κατέληξε ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης