Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Θα δώσουμε αντιαεροπορικά, πυρομαχικά και οβίδες στην Ουκρανία

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Θα δώσουμε αντιαεροπορικά, πυρομαχικά και οβίδες στην Ουκρανία
Πρέπει να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη βοήθεια στην Ουκρανία είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Θα στηρίξουμε την Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα, με πυρομαχικά και με οβίδες πυροβολικού είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg λίγο πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, όπου το παρών δίνει και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
«Η υποστήριξη προς την Ουκρανία από το ΝΑΤΟ θα αφορά την αεράμυνα.
Θα αφορά το πυροβολικό, και τα πυρομαχικά» υπογράμμισε ο Stoltenberg, επισημαίνοντας ότι το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει την παραγωγή όπλων.
«Η αεράμυνα είναι κρίσιμης σημασίας για την προστασία των πόλεων, της οικονομίας, των ζωτικών υποδομών της Ουκρανίας, και αυτό τις βοηθά να βοηθήσουν τον εαυτό τους, γιατί τότε η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει.
Τότε τα πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν στην Ουκρανία.
Και αυτό θα βοηθήσει τους Ουκρανούς να παράγουν, να εμπορεύονται, να λειτουργούν ως μια κανονική χώρα.
Και αυτό θα αυξήσει την ικανότητά τους να χρηματοδοτούν και να παρέχουν επίσης πυρομαχικά για τον πόλεμο» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας πως η Συμμαχία πρέπει να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει τη στήριξη της προς το Κίεβο.

Αποφασιστική απάντηση

Εν τω μεταξύ, υποστήριξε ότι η απάντηση του ΝΑΤΟ θα είναι αποφασιστική εάν αποδειχθεί ότι οι ζημιές σε υποθαλάσσιο αγωγό αερίου και ένα καλώδιο τηλεπικοινωνιών στη Βαλτική Θάλασσα είναι αποτέλεσμα σκόπιμης επίθεσης.
«Αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον κρίσιμων υποδομών του ΝΑΤΟ (…) η απάντηση από το ΝΑΤΟ θα είναι συντονισμένη και αποφασιστική» υποστήριξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.
Ο Εσθονός  υπουργός Άμυνας είπε πως οι ζημιές στον αγωγό προκλήθηκαν από μια «πολύ ισχυρή δύναμη», τονίζοντας ότι οι ερευνητές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο σε αυτό το στάδιο.
Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη 10/10 η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι ένας υποθαλάσσιος αγωγός και ένα καλώδιο τηλεπικοινωνιών που συνδέει τη Φινλανδία με την Εσθονία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας υπέστησαν ζημιές.
Η Φινλανδία υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό να ήταν σκόπιμη ενέργεια.
Ο αγωγός αερίου Balticconnector έκλεισε νωρίς την Κυριακή 8/10 καθώς υπήρχαν ανησυχίες για διαρροή από μια τρύπα στον αγωγό που έχει μήκος 77 χιλιομέτρων.
Η φινλανδική διαχειρίστρια εταιρεία Gasgrid ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν μήνες ή και περισσότερο για να επισκευαστεί ο αγωγός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης