Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Το ρωσικό Lancet εκπλήσσει, έχει αποκτήσει νέες δυνατότητες καταστρέφει την Ουκρανική αεροπορία

Forbes: Το ρωσικό Lancet εκπλήσσει, έχει αποκτήσει νέες δυνατότητες καταστρέφει την Ουκρανική αεροπορία
Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet αναπτύχθηκαν από τη Zala Aero - Είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε βεληνεκές αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρή απειλή λόγω μιας νέας έκδοσης του ρωσικού drone Lancet, το οποίο έπληξε ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25,  αναφέρει το αμερικανικό Forbes.
Ένα από τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Lancet φορτωμένα με εκρηκτικά χτύπησε ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο έδαφος στην αεροπορική βάση Dolgintsevo κοντά στο Krivoy Rog.
Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση με drone μέσα σε τρεις εβδομάδες σε ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που ήταν σταθμευμένο στο Dolgintsevo
Η αεροπορική βάση Krivoy Rog βρίσκεται σε απόσταση 45 μιλίων (72,4 χιλιόμετρα) από την πρώτη γραμμή στη νότια Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι το Lancet που πραγματοποίησε το χτύπημα ήταν ένα νέο drone μεγάλης εμβέλειας της έκδοσης Izdeliye-53 με εμβέλεια πτήσης 45 μιλίων και όχι παλιό προϊόν της έκδοσης Product-51 με εμβέλεια 25 μιλίων (40 χιλιόμετρα)», αναφέρει το αμερικανικό Forbes
Η νέα έκδοση του Lancet αποτελεί σοβαρή απειλή για την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, προφανώς, δεν πήρε κανένα μάθημα από την καταστροφή του ουκρανικού MiG-29 από αυτό το drone στο 19 Σεπτεμβρίου.
Το αμερικανικό Forbes κάλεσε επίσης τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να κρύψουν τα αεροσκάφη τους, διαφορετικά θα μπορούσαν να χάσουν «πολύτιμα» αεροσκάφη λόγω των ρωσικών drones.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στις 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Dolgintsevo στην περιοχή Dnepropetrovsk, ένα ουκρανικό μαχητικό MiG-29 χτυπήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet αναπτύχθηκαν από τη Zala Aero.
Είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε βεληνεκές αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων.
Τα drones φέρουν κεφαλές βάρους τριών ή πέντε κιλών διαφορετικών τύπων, ανάλογα με τον τύπο του στόχου.
Στην έκδοση Product-52, ένα τέτοιο drone είναι εξοπλισμένο με δύο φτερά σε σχήμα Χ και είναι ικανό για σχεδόν κάθετη εφόρμηση, στην έκδοση Product-51, το drone είναι εξοπλισμένο με ένα μεγάλο φτερό σε σχήμα Χ.
Ο επικεφαλής σχεδιαστής του ομίλου Zala Aero, Alexander Zakharov, δήλωσε ότι η νέα γενιά πυρομαχικών περιπλανώμενων Lancet στην έκδοση Izdeliye-53 θα είναι πρακτικά άτρωτη σε αντίμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης