Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία) για Μεσανατολικό: Είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης για να βρεθεί μία λύση

Zakharova (Ρωσία) για Μεσανατολικό: Είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης για να βρεθεί μία λύση
Στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης οι διπλωματικές πρωτοβουλίες της Ρωσίας
Η Ρωσία είναι έτοιμη να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει στην επίτευξη διευθέτησης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και βρίσκεται σε επαφή με κορυφαίους περιφερειακούς παράγοντες για να σταθεροποιήσει την κατάσταση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε ολοκληρωμένη βοήθεια στις πλευρές προκειμένου να αποκλιμακωθεί η σύγκρουση και να επιτευχθεί η εκεχειρία. Είμαστε σε στενή επαφή με τους κορυφαίους περιφερειακούς παράγοντες, των οποίων ο ρόλος στη σταθεροποίηση της κατάστασης και στη δημιουργία συνθηκών για την διεξαγωγή ενός άμεσου παλαιστινιακο-ισραηλινού διαλόγου, είναι απαραίτητος», δήλωσε η ρωσίδα διπλωμάτισσα σε συνέντευξη Τύπου.
Συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία τον Απρίλιο υπέβαλε πρόταση να συντονίσει τον διάλογο, ως μέρος μιας συνολικής διευθέτησης της Μέσης Ανατολής, και να φέρει στη διαπραγμάτευση τις χώρες της περιοχής καθώς και τα κράτη του Αραβικού Συνδέσμου.
«Προτείναμε επίσης να εξετάσουμε τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων σε επίπεδο υπουργών και γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου στη Μόσχα προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι καθολικές παράμετροι της διευθέτησης και να συζητηθούν τρόποι ομαλοποίησης της κατάστασης στη ζώνη σύγκρουσης», διευκρίνισε σχετικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο τρέχον γύρος εντάσεων στην Μέση Ανατολή ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου όταν μαχητές της Χαμάς κινήθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας για να επιτεθούν στο Ισραήλ.
Οι συγκρούσεις και οι βομβαρδισμοί που ακολούθησαν έχουν σκοτώσει σχεδόν 800 Παλαιστίνιους και περισσότερους από 1.100 Ισραηλινούς μέχρι στιγμής.
Η Χαμάς είπε ότι ξεκίνησε την επίθεση ως απάντηση στις ισραηλινές ενέργειες εναντίον του τζαμιού Αλ Άκσα στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ.
Από την πλευρά του, το Ισραήλ δήλωσε έτοιμο για πόλεμο και ανακοίνωσε την πλήρη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης