Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΑΕ για Ισραήλ - Παλαιστίνη: Δεν ανακατεύουμε το εμπόριο με την πολιτική - Καμία αλλαγή στις εμπορικές μας συμφωνίες

ΗΑΕ για Ισραήλ - Παλαιστίνη: Δεν ανακατεύουμε το εμπόριο με την πολιτική - Καμία αλλαγή στις εμπορικές μας συμφωνίες
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκαθάρισαν το τοπίο σχετικά με τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με το Ισραήλ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν ανακατεύουν το εμπόριο με την πολιτική, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα επηρεάσει τις οικονομικές συμφωνίες.
«Δεν ανακατεύουμε την οικονομία και το εμπόριο με την πολιτική», τόνισε ο Θάνι αλ Ζεγιούντι σε δημοσιογράφους στο Ντουμπάι.
Τον Μάρτιο τέθηκε σε ισχύ μια Συνολική Συμφωνία Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (CEPA) μεταξύ ΗΑΕ και Ισραήλ, η πρώτη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου του Ισραήλ με ένα αραβικό κράτος.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν η πρώτη χώρα του Κόλπου που εξομάλυνε τις σχέσεις της με το Ισραήλ το 2020.
Μιλώντας στο περιθώριο της υπογραφής μιας άλλης εμπορικής συμφωνίας, με τη Γεωργία, ο υπουργός αλ Ζεγιούντι τόνισε ότι προτεραιότητα των ΗΑΕ είναι να έχουν πρόσβαση στις αγορές, σε όλες τις περιοχές, παγκοσμίως.
Από το 2021, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν αρχίσει να υπογράφουν μια σειρά συμφωνιών εμπορίου, επενδύσεων και συνεργασίας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη διαφοροποίηση της οικονομίας τους.
Ο Ζεγιούντι παρέπεμψε για τη θέση των ΗΑΕ για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας του.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χαρακτήρισαν τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ μια «σοβαρή κλιμάκωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης