Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Maduro (Βενεζουέλα): Η Δύση κλείνει τα μάτια για τα όπλα που φτάνουν στην μαύρη αγορά από την Ουκρανία

Παρέμβαση Maduro (Βενεζουέλα): Η Δύση κλείνει τα μάτια για τα όπλα που φτάνουν στην μαύρη αγορά από την Ουκρανία
«Ένα βασίλειο απόλυτης διαφθοράς έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία, όπου η διακίνηση όπλων κάθε είδους συνεχίζεται από τότε που ο Zelensky» τόνισε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro καταδίκασε έντονα τη Δύση για την αποτυχία της να αντιδράσει στις αναφορές ότι τα δυτικά όπλα που αποστέλλονται στο Κίεβο καταλήγουν τώρα στην παγκόσμια μαύρη αγορά όπλων.
«Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, κλείνουν τώρα τα μάτια και τα αυτιά τους στις αναφορές ότι τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία φτάνουν στη μαύρη αγορά», είπε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας στην προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή που μεταδόθηκε στο κρατικό κανάλι Venezolana de Television.
Ο Maduro σχολίασε τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova με τηλεγράφημα, σχετικά με τα δυτικά όπλα που παρέχονται στο Κίεβο και εμφανίζονται στη μαύρη αγορά.
«Ένα βασίλειο απόλυτης διαφθοράς έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία, όπου η διακίνηση όπλων κάθε είδους συνεχίζεται από τότε που ο Zelensky [ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος]», σημείωσε ο Maduro, τονίζοντας ότι «έτσι έφερε το ΝΑΤΟ έναν άλλο πόλεμο στην Ουκρανία».
Ο ηγέτης της Βενεζουέλας επεσήμανε, επίσης, ότι «στην περίπτωση της Ουκρανίας, υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του Κινέζου προέδρου Xi Jinping, καθώς και εκείνες του Προέδρου της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας Lula Da Silva, ζητώντας μια ειρηνευτική συμφωνία που θα περιλαμβάνει πλήρεις εγγυήσεις για τη Ρωσία».
Ως εκ τούτου, ο Maduro κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «αυτό θα καταστήσει δυνατή την αποκατάσταση της ειρήνης και τον τερματισμό της πιο επικίνδυνης διακίνησης όπλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης