Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Ξεκάθαρες οι αποδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα και το Ισραήλ

ΟΗΕ: Ξεκάθαρες οι αποδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα και το Ισραήλ
«Όλοι όσοι παραβίασαν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο ή στόχευσαν αμάχους πρέπει να λογοδοτήσουν» απαιτεί ο ΟΗΕ
Υπάρχουν ήδη «σαφείς αποδείξεις» για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης αμάχων, σύμφωνα με μια επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών που παρακολουθεί τη σύγκρουση.
Όλοι όσοι παραβίασαν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο ή στόχευσαν αμάχους πρέπει να λογοδοτήσουν, απαίτησε η εξεταστική επιτροπή, η οποία ιδρύθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ το 2021.
«Οι αναφορές ότι ένοπλες ομάδες από τη Γάζα έχουν πυροβολήσει εκατοντάδες άοπλους πολίτες είναι αποτρόπαιες και δεν γίνονται ανεκτές. Η κράτηση ομήρων, αμάχων και η χρήση αμάχων ως ανθρώπινων ασπίδων είναι εγκλήματα πολέμου», η Ανεξάρτητη Διεθνής Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ για είπε τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και του Ισραήλ.
Η επιτροπή δήλωσε επίσης ότι «ανησυχεί σοβαρά για την τελευταία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και την ανακοίνωση του Ισραήλ για πλήρη πολιορκία στη Γάζα που περιλαμβάνει τη διακοπή νερού, τροφίμων, ηλεκτρισμού και καυσίμων που αναμφίβολα θα κοστίσει ζωές αμάχων και συνιστά συλλογική τιμωρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης