Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Η Ρωσία θα ξεπεράσει σε οικονομική ανάπτυξη τις ΗΠΑ και την Ευρώπη

New York Times: Η Ρωσία θα ξεπεράσει σε οικονομική ανάπτυξη τις ΗΠΑ και την Ευρώπη
"Στο συνολικό προϊόν, το οποίο εκτιμά η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αναπτυχθεί έως και 2,5% το 2023, η Ρωσία είναι ικανή να ξεπεράσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και ίσως ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες", αναφέρουν οι New York Times
Η ρωσική οικονομία, ακόμη και ενάμιση χρόνο μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση, επιδεικνύει τέτοια σταθερότητα που ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ μπορεί να ξεπεράσει την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν οι New York Times.
«Δεκαεννέα μήνες αργότερα, η οικονομική εικόνα είναι σαφώς μικτή.
Η ρωσική οικονομία έχει αποδειχθεί πολύ πιο ανθεκτική από ό,τι περίμεναν πολλές δυτικές κυβερνήσεις μετά την επιβολή μιας σειράς σκληρών κυρώσεων.
Στο συνολικό προϊόν, το οποίο εκτιμά η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αναπτυχθεί έως και 2,5% το 2023, η Ρωσία είναι ικανή να ξεπεράσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και ίσως ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρουν οι New York Times.
Τον Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης αύξησε τις προβλέψεις του για την αύξηση του ΑΕΠ της Ρωσίας το 2023 στο 2,8% από 1,2%.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το 2024-2025 η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι 2,3%, το 2026 περίπου 2,2%.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Κεντρικής Τράπεζας, η ρωσική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,5%-2,5% το 2023 και κατά 0,5-1,5% το 2024.
Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ) αύξησε την εκτίμησή της για την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το τρέχον έτος στο 0,8% από 0,3%.
Η FED αύξησε την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ για το 2023 στο 2,1% από 1% που αναμενόταν τον Ιούνιο 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης