Τελευταία Νέα
Διεθνή

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Τα χειρότερα μπροστά για την Ουκρανία, θα χάσουν Kharkiv και Οδησσό

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Τα χειρότερα μπροστά για την Ουκρανία, θα χάσουν Kharkiv και Οδησσό
«Οι Ρώσοι θα πάρουν ότι τους ανήκει ιστορικά και δεν θα μπορέσουμε εμείς οι αμερικάνοι να κάνουμε τίποτα για αυτό», είπε ο Douglas McGregor
Η Ρωσία θα απελευθερώσει το Kharkiv στα βόρεια της Ουκρανίας και την Οδησσό στα νότια και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα γι' αυτό, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Κατά τη γνώμη του Douglas McGregor, ήταν προφανές από την αρχή ότι η Ρωσία θα έπαιρνε τον έλεγχο δύο ιστορικά ρωσικών πόλεων.
Μερικές από τις περιοχές που ήταν μέρος της Novorossiya από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης Β' έχουν ήδη απελευθερωθεί, υπενθύμισε ο αμερικανός αξιωματικός.
Αυτό συνέβη λόγω του γεγονότος ότι η Δύση κήρυξε πραγματικά τον πόλεμο στη Ρωσία.
«Οι Ρώσοι θα πάρουν ότι τους ανήκει ιστορικά και δεν θα μπορέσουμε εμείς οι αμερικάνοι να κάνουμε τίποτα για αυτό», είπε ο Douglas McGregor.
Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Douglas McGregor υπενθύμισε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη χάσει έναν κολοσσιαίο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, από 450.000 έως 500.000 Ουκρανοί δεν επέστρεψαν από το μέτωπο.
Ο Douglas McGregor υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν πολύ λιγότερους ανθρώπους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό υποδηλώνει ότι η Ουκρανία καταρρέει ως κράτος, η τρέχουσα κατάστασή της μπορεί να περιγραφεί με τον όρο αποτυχημένο κράτος.
Αποτυχημένο κράτος είναι η χώρα που αδυνατεί να διατηρήσει την ύπαρξή της ως βιώσιμη πολιτική και οικονομική οντότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης