Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό διάλυση ο Ουκρανικός στρατός – McGregor (HΠΑ): Η Ουκρανία θα χάσει Kharkiv, Οδησσό, μετά την ήττα το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει

Υπό διάλυση ο Ουκρανικός στρατός  –  McGregor (HΠΑ): Η Ουκρανία θα χάσει Kharkiv, Οδησσό, μετά την ήττα το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει
Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Τα χειρότερα είναι εμπρός για την Ουκρανία, θα χάσουν Kharkiv και Οδησσό -  Η Ουκρανία έχει χάσει 450.000 με 500.000 στρατιώτες
(upd16) Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση αφού σχεδόν το 80% των μάχιμων δυνάμεων έχει καταστραφεί ενώ οι νέες εφεδρείες που έχουν δημιουργηθεί είναι ανεκπαίδευτοι και ηλικιωμένοι έως 60 ετών…
Οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν, οι Ουκρανικές στέπες έγιναν λάσπη και η αντεπίθεση που συνεχίζεται σε μικροκλίμακα προφανώς…στηρίζεται μόνο στους πεζούς Ουκρανούς…
Οι αμερικανοί ανησυχούν ότι η Ρωσία έχει σχέδιο να καταλάβει το Kharkiv και την Οδησσό… και δεν θα μπορούν να κάνουν κάτι… επίσης ο Douglas McGregor Αμερικανός Συνταγματάρχης προβλέπει ότι μετά την ήττα της Ουκρανίας... το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει...
Επίσης αυξάνονται τα φέρετρα αμερικανών στρατιωτών που σκοτώνονται στην Ουκρανία… και αυτό προβληματίζει…
Οι εξελίξεις στο Ισραήλ… πιστεύουν πολλοί στην Δύση και στην Ουκρανία θα ανακατευθύνει κεφάλαια… προς το Ισραήλ εις βάρος της Ουκρανίας…
Στο στρατιωτικό μέτωπο οι Ουκρανοί… αφανίζονται άλλοι 600 στρατιώτες σκοτώθηκαν μάταια… ενώ οι ρώσοι προελαύνουν πλέον όχι μόνο προς το Kupyansk αλλά και νότια στην κατεύθυνση Zaporizhia…

Ο ρωσικός στρατός έπληξε τις τοποθεσίες της 82ης Ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης και της 65ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Robotyne και βορειοδυτικά του Verbovoy, οι ρωσικές δυνάμεις ανακτούν εδάφη προς την κατεύθυνση Zaporizhia.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Τα χειρότερα είναι εμπρός για την Ουκρανία, θα χάσουν Kharkiv και Οδησσό - Έχουν σκοτωθεί 450.000 με 500.000 Ουκρανοί στρατιώτες

Η Ρωσία θα απελευθερώσει το Kharkiv στα βόρεια της Ουκρανίας και την Οδησσό στα νότια και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα γι' αυτό, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Κατά τη γνώμη του Douglas McGregor, ήταν προφανές από την αρχή ότι η Ρωσία θα έπαιρνε τον έλεγχο δύο ιστορικά ρωσικών πόλεων.
Μερικές από τις περιοχές που ήταν μέρος της Novorossiya από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης Β' έχουν ήδη απελευθερωθεί, υπενθύμισε ο αμερικανός αξιωματικός.
Αυτό συνέβη λόγω του γεγονότος ότι η Δύση κήρυξε πραγματικά τον πόλεμο στη Ρωσία.
«Οι Ρώσοι θα πάρουν ότι τους ανήκει ιστορικά και δεν θα μπορέσουμε εμείς οι αμερικάνοι να κάνουμε τίποτα για αυτό», είπε ο Douglas McGregor.
Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Douglas McGregor υπενθύμισε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη χάσει έναν κολοσσιαίο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, από 450.000 έως 500.000 Ουκρανοί δεν επέστρεψαν από το μέτωπο.
Ο Douglas McGregor υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν πολύ λιγότερους ανθρώπους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό υποδηλώνει ότι η Ουκρανία καταρρέει ως κράτος, η τρέχουσα κατάστασή της μπορεί να περιγραφεί με τον όρο αποτυχημένο κράτος.
Αποτυχημένο κράτος είναι η χώρα που αδυνατεί να διατηρήσει την ύπαρξή της ως βιώσιμη πολιτική και οικονομική οντότητα.

Douglas McGregor: Εάν η Ρωσία νικήσει στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει

Στην εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ αναπόφευκτα θα καταρρεύσει, εάν η Ρωσία επικρατήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία διατύπωσε ο Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.
Σε δηλώσεις του ο McGregor είπε ότι σε περίπτωση στρατιωτικής νίκης της Ρωσίας, θα πρέπει να περιμένουμε την κατάρρευση του ΝΑΤΟ.
«Δεν είμαι καν σίγουρος αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να αντέξει όταν τελειώσει η σύγκρουση» τόνισε ο Αμερικάνος αναλυτής, ο οποίος σημείωσε πως η Ουκρανία είναι η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ λόγω της πλήρους υποστήριξης που έχει από την Ουάσινγκτον.
Μάλιστα ο McGregor τόνισε ότι σε περίπτωση νίκης της Ρωσίας, η πιθανότητα στρατιωτικής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ θα αυξηθεί για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια.

Military Watch: Πραγματική επανάσταση τα μαχητικά Su-34 που φέρουν τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal

Στην αύξηση της παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών Su-34 έχει προχωρήσει η Ρωσία, καθώς αντιλαμβάνεται ότι έχει στα χέρια της ένα πραγματικό υπερόπλο, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο μαχητικό έχει καταφέρει να φέρει τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal, αναφέρει το το αμερικανικό Military Watch.
Ο συνδυασμός του Su-34 και του πυραύλου Kinzhal έχουν φέρει μεγάλες επιτυχίες στις ρωσικές δυνάμεις που μάχονται στην Ουκρανία.
«Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Su-34 έδειξε συμβατότητα με μια νέα κατηγορία όπλων - τον υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο Kinzhal, με τον οποίο τα μαχητικά μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση 2.000 km» αναφέρει σε δημοσίευμα του το αμερικανικό Military Watch.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παραγωγή ρωσικών αεροσκαφών ικανών να μεταφέρουν τους πυραύλους Kinzhal έχει τετραπλασιαστεί μετά από τις επιτυχημένες αποστολές στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης και της καταστροφής ενός αμερικανικού συστήματος αεράμυνας Patriot τον περασμένο Μάιο.
«Οι πύραυλοι Kinzhal χρησιμοποιούνται ενεργά κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα ήταν η καταστροφή μιας συστοιχίας Patriot που μόλις είχε παραδοθεί στο Κίεβο τον περασμένο Μάιο.
Η εγκατάσταση αυτών των πυραύλων στο Su-34 θα φέρει επανάσταση στις δυνατότητες του μαχητικού αυτού» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Soskin (Ουκρανός πρώην πολιτικός): Ο Ουκρανικός στρατός υπό πλήρη κατάρρευση – Λόγω Ισραήλ, η Ουκρανία να κάνει ειρήνη

Η Ουκρανία πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για εκεχειρία λόγω της ένοπλης σύγκρουσης που έχει ξεκινήσει στο Ισραήλ, η οποία θα αποσπάσει την προσοχή της Δύσης, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Λεονίντ Κούτσμα, Ο. Soskin.
Όπως σημείωσε ο Soskin, οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού κινήματος Hamas εντείνονται, τα μέρη εξαπολύουν πλήγματα πυροβολικού και διεξάγουν οδομαχίες.
Σε αυτό το πλαίσιο, φυσικά, υπάρχει πλήρης κατάρρευση για την Ουκρανία.
Είναι σαφές ότι ο στρατιωτικός νόμος πρέπει τώρα να αρθεί αμέσως και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Απαιτείται μια προσωρινή εκεχειρία και πρέπει να γίνουν εκλογές», πιστεύει ο Soskin.
Όπως διευκρίνισε o Soskin, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μην δίνουν πλέον χρήματα στο Κίεβο για να συνεχιστεί η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς ο κύριος σύμμαχος της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ, βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η Ρωσία θέλει πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Η Ρωσία θέλει να πυροδοτήσει έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή για να υπονομεύσει την παγκόσμια ενότητα λέει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες – είναι πολύ σαφείς - η Ρωσία ενδιαφέρεται να πυροδοτήσει έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή, έτσι ώστε μια νέα πηγή πόνου και οδύνης να υπονομεύσει την παγκόσμια ενότητα, να εντείνει τη διχόνοια και τις αντιφάσεις και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τη Ρωσία να καταστρέψει την ελευθερία στην Ευρώπη.
Βλέπουμε τους Ρώσους προπαγανδιστές να χαίρονται.
Βλέπουμε τους Ιρανούς φίλους της Μόσχας να υποστηρίζουν ανοιχτά αυτούς που επιτέθηκαν στο Ισραήλ.
Και όλα αυτά συνιστούν μια πολύ μεγαλύτερη απειλή από ό,τι αντιλαμβάνεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή.
Οι παγκόσμιοι πόλεμοι του παρελθόντος ξεκίνησαν με τοπικές επιθέσεις.
Λαμβάνουμε τα κατάλληλα βήματα.
Και το πιο σημαντικό, υπερασπιζόμαστε την ανάγκη για μέγιστη ενότητα στον κόσμο.
Κάθε κράτος στον κόσμο πρέπει τώρα να επιλέξει πώς θα υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο.
Μην στέκεστε στην άκρη όταν ο τρόμος προσπαθεί να κυριαρχήσει και όταν μια άλλη περιοχή του κόσμου μπορεί να καταρρεύσει μπροστά στα μάτια μας» ανέφερε ο Zelensky, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρουμανία.

Peskov (Εκπρόσωπος Κρεμλίνου): Καμία απολύτως βάση οι δηλώσεις Zelensky 

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι θέσεις του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky για τη στάση της Ρωσίας όσον αφορά τον πόλεμο στο Ισραήλ είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Ερωτηθείς για το πώς κρίνει το Κρεμλίνο τις δηλώσεις Zelensky, ο οποίος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι θέλει να πυροδοτήσει έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή για να διασπάσει την παγκόσμιο ενότητα, ο Peskov απάντησε: «Αρνητικά, δεν έχουν καμία απολύτως βάση».

Business Insider: Ένας έλληνας μιλάει για την υπεροχή της Ρωσίας στον ηλεκτρονικό πόλεμο… και τα σχέδια των ρώσων

Η επένδυση της Ρωσίας στην ανάπτυξη ηλεκτρονικού πολέμου σημαίνει ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να σταματήσει την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα ο στρατιωτικός παρατηρητής Σταύρος Ατλαμάζογλου (Atlamazoglu) σε άρθρο του για το Business Insider.
«Οι Ρώσοι του ηλεκτρονικού πολέμου σχεδιάζουν «πολύ πιο λεπτές» επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία».
«Η επένδυση της Ρωσίας σε εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να σταματήσει να πολεμά»…
Ενώ η εστίαση είναι στα τανκς και τα drones, τα στρατεύματα ηλεκτρονικού πολέμου και στις δύο πλευρές διεξάγουν «πιο επιδέξιες» και πιο επικίνδυνες επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή, τόνισε ο Σταύρος Ατλαμάζογλου
Μάλιστα σημειώνει ότι η Μόσχα προσαρμόζει συνεχώς τις τακτικές της και βελτιώνει το σύστημα ηλεκτρονικού της πολέμου, το οποίο έχει γίνει ένας σημαντικός τομέας επενδύσεων.
«Ο ηλεκτρονικός πόλεμος μπορεί να μην είναι πολύ ελκυστικός ή ακόμη και πολύ αξιοσημείωτος, αλλά μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της μάχης», τονίζει ο Σταύρος Ατλαμάζογλου.

NBC: Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδέσουν την βοήθεια προς το Ισραήλ και την Ουκρανία

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο σύνδεσης της βοήθειας με το Ισραήλ και την Ουκρανία, ώστε το Κογκρέσο να εγκρίνει και τις δύο πρωτοβουλίες, αναφέρει το NBC, επικαλούμενο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.
Όπως σημειώνει το τηλεοπτικό κανάλι, ορισμένοι νομοθέτες είναι κατά της διάθεσης πρόσθετων κεφαλαίων στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, το θέμα της παροχής βοήθειας στο Ισραήλ στο πλαίσιο της επιχείρησης της Hamas είναι λιγότερο πιθανό να συναντήσει παρόμοια αντίσταση στο Κογκρέσο.
«Ο Λευκός Οίκος... αξιολογεί την πολιτική βιωσιμότητα της σύνδεσης της βοήθειας με την Ουκρανία και το Ισραήλ», αναφέρει το NBC.
Όπως σημείωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, η τελική απόφαση για αυτό το θέμα ανήκει στο Κογκρέσο.
Σύμφωνα με άλλη πηγή, η κυβέρνηση Biden δεν πιστεύει ότι η ικανότητά της να υποστηρίξει την Ουκρανία θα επηρεάσει την ικανότητά της να βοηθήσει το Ισραήλ.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει σύντομα να αναπληρώσουν τις προμήθειες εν μέσω της επικείμενης μεταφοράς όπλων στο Ισραήλ.
Ωστόσο, το Ισραήλ και η Ουκρανία έχουν διαφορετικά συστήματα αεράμυνας, επομένως δεν θα διεκδικήσουν τα ίδια όπλα.

Foreign Policy: Στην Ευρώπη ανησυχούν, βοήθησαν την Ουκρανία και δεν έχουν άλλους πόρους για το Ισραήλ

Η Ευρώπη φοβάται ότι τελειώνουν τα πυρομαχικά για το Ισραήλ λόγω της βοήθειάς του στην Ουκρανία, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy.
Σύμφωνα με το Foreign Policy, οι ευρωπαϊκές χώρες έπρεπε να συζητήσουν στις 9 Οκτωβρίου τη δυνατότητα παροχής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ.
Ωστόσο, σημειώνει το Foreign Policy, πολλοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι λόγω της ουκρανικής υποστήριξης δεν τους έχει απομείνει ουσιαστικά τίποτα.
«Λόγω της Ουκρανίας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τεράστια έλλειψη πυρομαχικών», αναφέρει το Foreign Policy επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο.
Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.
Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, η στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas, ανακοίνωσε την Επιχείρηση Al-Aqsa Flood κατά του Ισραήλ.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν την έναρξη της Επιχείρησης Σιδερένια Σπαθιά κατά της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.

Hawley (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Να δοθούν στο Ισραήλ όλα τα κεφάλαια που προορίζονται για την Ουκρανία

Σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ πρέπει να λάβει όλα τα οικονομικά κεφάλαια που προορίζονταν αρχικά για την Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Hawley.
«Όλα τα κεφάλαια για την Ουκρανία πρέπει να ανακατευθυνθούν αμέσως στο Ισραήλ».
Ο πολιτικός σημείωσε επίσης ότι το Ισραήλ αντιμετώπιζε μια υπαρξιακή απειλή.

Focus: Οι εκλογές στα κρατίδια της Γερμανίας κόλαφος για τον Olaf Scholz να αλλάξει η πολιτική του

Οι εκλογές που έγιναν στη Βαυαρία και την Έσση ήταν καταστροφή για την κυβέρνηση συνασπισμού του Olaf Scholz, η μόνη διέξοδος για τον ίδιο και τους συμμάχους του είναι μια άμεση επανεκκίνηση της πολιτικής, γράφει το Focus.
Όπως σημειώνει το Focus, τα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού στο Βερολίνο - το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) - έχασαν και δεν ήταν απλά ήττα, αλλά καταστροφή
«Μετά από αυτές τις εκλογές, όλα στο Βερολίνο δεν θα είναι όπως πριν», επισημαίνει η Focus.
Κυρίως, οι Γερμανοί είναι εκνευρισμένοι από τη διαφορά μεταξύ των λόγων και των πραγματικών πράξεων της κυβέρνησης, σημειώνει το Focus.
Ο Olaf Scholz μπορεί να πιστεύει ότι είναι καλός αρχηγός κυβέρνησης, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Και όσο πιο δυνατά λέει πόσο καλός είναι, τόσο περισσότερες αμφιβολίες έχουν οι πολίτες.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν τον καγκελάριο, αλλά ότι ο καγκελάριος δεν κατανοεί τον κόσμο», αναφέρει το Focus.
Επιπλέον, αν ο Scholz πιστεύει αυτά που λέει για τον εαυτό του, τότε απλά ζει σε κόσμο παραισθήσεων.
Όπως γράφει το Focus, εάν ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός θέλει να συνεχίσει να υπάρχει, χρειάζεται μια επανεκκίνηση: πρώτα μια «αδίστακτη» απογραφή και μετά μια «επανεκκίνηση» χωρίς κανένα ταμπού.
Ωστόσο, οι εταίροι στον συνασπισμό «έχουν εξαντλήσει την μεταξύ τους εμπιστοσύνη.
Κανείς δεν εμπιστεύεται τον άλλον πια, αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τις ατελείωτες διαμάχες.
Στις εκλογές σε δύο ομοσπονδιακά κρατίδια οι Χριστιανοδημοκράτες της αντιπολίτευσης έλαβαν 34,6% στην Έσση και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση 37% στη Βαυαρία - CDU/CSU.
Το SPD Scholz, όπως σημειώνει το Spiegel, υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της συμμετοχής του στις εκλογές σε αυτές τις περιοχές.

Απίστευτη δήλωση ΙΕA: Ο Zelensky υποσχέθηκε πως δεν θα βομβαρδίσει τη Zaporizhia

Σε μια απρόσμενη δήλωση για το εργοστάσιο στη Zaporizhia προέβη ο επικεφαλής της IEA Raphael Grossi…
«Ο Zelensky μού υποσχέθηκε πως δεν θα επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό.
Με διαβεβαίωσε προσωπικά ότι οι AFU δεν θα το βομβαρδίσουν», ισχυρίζεται.
Ο Zelensky είπε επίσης, πρόσθεσε ο Γκρόσι, ότι «όλες οι άλλες επιλογές είναι υπό εξέταση».
Νωρίτερα, η εφημερίδα Espresso, επικαλούμενη τον επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, ανέφερε ότι το Κίεβο προσπάθησε τρεις φορές να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye , αλλά οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, καθώς ο ρωσικός στρατός απέκρουσε όλες τις επιθέσεις.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu είχε δηλώσει ότι το καθεστώς του Κιέβου επιδιώκει να προκαλέσει την εμφάνιση απειλής πυρηνικής καταστροφής συνεχίζοντας να βομβαρδίζει σκόπιμα τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Zaporizhia.

New York Times: Η Ρωσία θα ξεπεράσει σε οικονομική ανάπτυξη τις ΗΠΑ και την Ευρώπη

Η ρωσική οικονομία, ακόμη και ενάμιση χρόνο μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση, επιδεικνύει τέτοια σταθερότητα που ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ μπορεί να ξεπεράσει την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν οι New York Times.
«Δεκαεννέα μήνες αργότερα, η οικονομική εικόνα είναι σαφώς μικτή.
Η ρωσική οικονομία έχει αποδειχθεί πολύ πιο ανθεκτική από ό,τι περίμεναν πολλές δυτικές κυβερνήσεις μετά την επιβολή μιας σειράς σκληρών κυρώσεων
Στο συνολικό προϊόν, το οποίο εκτιμά η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αναπτυχθεί έως και 2,5% το 2023, η Ρωσία είναι ικανή να ξεπεράσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και ίσως ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρουν οι New York Times.
Τον Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης αύξησε τις προβλέψεις του για την αύξηση του ΑΕΠ της Ρωσίας το 2023 στο 2,8% από 1,2%.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το 2024-2025 η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι 2,3%, το 2026 περίπου 2,2%.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Κεντρικής Τράπεζας, η ρωσική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,5%-2,5% το 2023 και κατά 0,5-1,5% το 2024.
Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ) αύξησε την εκτίμησή της για την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το τρέχον έτος στο 0,8% από 0,3%.
Η FED αύξησε την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ για το 2023 στο 2,1% από 1% που αναμενόταν τον Ιούνιο 2023.

Αυξάνονται τα φέρετρα αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία…

Αυξάνονται τα θύματα μεταξύ των Αμερικανών μαχητών που πολεμούν στην Ουκρανία.
Δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Πεντάγωνο τους άνοιξε τις πόρτες των στρατιωτικών νοσοκομείων και με αυτόν τον τρόπο αύξησε συμβολικά τον βαθμό της εμπλοκής των ΗΠΑ στη σύγκρουση.
Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος λόγος για αυτήν την απόφαση.
«Ο στρατός επικεντρώθηκε στην πολιτική»
Ήταν ατρόμητος, αφοσιωμένος και πάντα έβαζε πρώτα τα αδέρφια του.
Το χαμόγελό του ήταν μεταδοτικό, όπως και το γέλιο του» - έτσι ο Αμερικανός Ryan O'Leary, διοικητής μιας από τις μονάδες της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε στον επικήδειο του Dalton Medlin.
Αυτό η αναφορά εμφανίστηκε στο Twitter, αλλά σύντομα εξαφανίστηκε.
Ωστόσο, οι συγγενείς του Medlin επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.
«Έφυγε από τον αμερικανικό στρατό επειδή ήταν επικεντρωμένοι στην πολιτική παρά στην προστασία του αμερικανικού λαού», εξήγησε ο πατέρας του σε συνέντευξή του στο Task & Purpose.
Το 2022, ο Medlin εντάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας - την αγγλόφωνη εταιρεία της Chosen Company.
Έλαβε το διακριτικό κλήσης Gimli - προφανώς λόγω της κόκκινης γενειάδας του.
Πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου ενώ «οδηγούσε μια ομάδα αναγνώρισης σε καλά οχυρωμένες ρωσικές θέσεις».
Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να σχολιάσει. Ερωτήσεις σχετικά με το πόσοι Αμερικανοί πολεμούν στην Ουκρανία επίσης δεν απάντησαν.
Την άνοιξη του 2022, το Κίεβο ανακοίνωσε τη δημιουργία της λεγόμενης διεθνούς λεγεώνας.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι 20.000 στρατιώτες ήταν έτοιμοι να υπηρετήσουν σε αυτή τη μονάδα.
Στην πράξη, σύμφωνα με τους New York Times, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν περισσότερο από 1.500 στρατιώτες.
Ο σχηματισμός της λεγεώνας συνοδεύτηκε από πολλά σκάνδαλα: διαπληκτισμοί , παραβιάσεις της πειθαρχίας, βία κατά των υφισταμένων, κλοπή δωρεών.
Ο έλεγχος των εθελοντών ήταν μια απλή τυπική διαδικασία - δεν χρειάστηκε περισσότερο από δέκα λεπτά.
Ως αποτέλεσμα, όσοι «δεν θα επιτρεπόταν ποτέ να πλησιάσουν στο πεδίο της μάχης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ» απέκτησαν πρόσβαση σε όπλα συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών.
Πολλοί λεγεωνάριοι επέστρεψαν γρήγορα στην πατρίδα τους. Κάποιοι απογοητεύτηκαν από την αποδιοργάνωση στα ουκρανικά στρατεύματα.
Άλλοι δεν περίμεναν ότι ο κίνδυνος να χάσουν τη ζωή τους θα ήταν τόσο υψηλός.
«Αυτός είναι ο τρίτος πόλεμος μου και μακράν ο χειρότερος», αναφέρει στην Daily Beast ο πρώην πεζοναύτης Troy Offenbecker. Αεροπλάνο έριξε μια βόμβα δίπλα μας, περίπου 300 μέτρα μακριά.
Είναι τρομερό»
Κάποιοι Αμερικανοί μάλιστα πήγαν στο πλευρό της Ρωσίας.
Οι πολίτες των ΗΠΑ πολεμούν ως μέρος διαφόρων μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και άλλων ουκρανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.
Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκατοντάδες μαχητές από το εξωτερικό που εξακολουθούν να συμμετέχουν στη σύγκρουση.

Έκπληξη για το Πεντάγων
ο

Φυσικά, δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά για απώλειες.
Επικήδειοι μπορούν να βρεθούν σε ανοιχτές πηγές.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον 20 Αμερικανοί μαχητές σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.
Υπάρχουν βέβαια και περισσότεροι τραυματίες.
Και αν προηγουμένως βασίζονταν στη βοήθεια του ουκρανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης ή των Ευρωπαίων φιλάνθρωπους, τώρα τους περιθάλπουν τα αμερικανικά στρατιωτικά νοσοκομεία.
Το εμβληματικό νοσοκομείο του Πενταγώνου, το Landstuhl στη Γερμανία, δέχθηκε τους πρώτους 14 τραυματίες από την Ουκρανία.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει εξουσιοδοτήσει την εγκατάσταση να περιθάλπει το πολύ 18 μαχητές το μήνα.
Όπως γράφουν οι New York Times , ήταν «έκπληξη» για έναν στρατιωτικό αξιωματούχο ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες ήταν Αμερικανοί.
Υπάρχει επίσης στρατιωτικό προσωπικό από τον Καναδά , τη Μεγάλη Βρετανία , τη Νέα Ζηλανδία και την Ουκρανία.
Ένας από τους ασθενείς, ένας βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθούν σκάγια από το χέρι και τα δύο του πόδια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ενεργούσε ως μέλος μιας «αγγλόφωνης εταιρείας».
Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν στους New York Times ότι η εκκένωση στη Γερμανία ήταν η σωτηρία τους.
Το ουκρανικό ιατρικό σύστημα είναι υπερφορτωμένο και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη ροή των τραυματιών.
Η θεραπεία είναι ελάχιστη. Οι συνθήκες είναι σπαρτιατικές.
Ένας από τους μαχητές είπε: «Ξύπνησα κατά τη διάρκεια της επέμβασης γιατί μου έκαναν λίγη αναισθησία».
Ένας άλλος, με τραύματα από σκάγια στο πόδι, το χέρι και το λαιμό, είπε ότι στην Ουκρανία του υποσχέθηκαν μια επέμβαση το νωρίτερο σε ένα μήνα.
Στη Γερμανία το έκαναν αμέσως.
Η αποστολή Αμερικανών που πολεμούν στην Ρωσία στο νοσοκομείο του Πενταγώνου είναι πολύ συμβολική, σημειώνουν δυτικοί ειδικοί.
Οι στρατιωτικοί γιατροί των ΗΠΑ αποκτούν εμπειρία στη θεραπεία των περίπλοκων πληγών που θα αντιμετωπίσει ο αμερικανικός στρατός στην «ερχόμενη σύγκρουση».
Μένει να δούμε πότε και με ποιους θα γίνει.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Dmitry Rogozin (Zaporizhia): Οι Ουκρανοί μεταφέρουν 40 τεθωρακισμένα στο Orikhiv στην περιοχή Zaporozhye

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναδιατάξει τουλάχιστον 40 τεθωρακισμένα οχήματα στην πόλη Orikhiv στην περιοχή Zaporozhye, τόνισε ο Dmitry Rogozin, μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) στην περιοχή Zaporozhye.
Οι επιφυλακές πυροβολικού και οι ανιχνευτές της Ρωσικής 58ης Στρατιάς εντόπισαν την κίνηση ενός άνευ προηγουμένου μεγάλου αριθμού ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στο μέτωπο Zaporozhye κατά την νύκτα.
Μια στήλη από τουλάχιστον 40 άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού εισήλθε στην πόλη Orikhiv.
Πιθανώς, ο ουκρανικός στρατός προετοιμάζεται για μια νέα προσπάθεια να παραβιάσει την άμυνα των ρωσικών δυνάμεων σε αυτό το τμήμα του μετώπου.
Σύμφωνα με τον Dmitry Rogozin, η δραστηριότητα των ουκρανικών μονάδων μπορεί να είναι μια κίνηση για να επανέλθει η Ουκρανία στο προσκήνιο στο πλαίσιο της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης.
«Το Κίεβο φοβάται ότι τα αιματηρά γεγονότα στη Μέση Ανατολή θα μειώσουν την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση.

Η αιματηρή αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης

Πάνω από 600 νεκροί Ουκρανοί σε μια μέρα

Το καθεστώς του Κιέβου δεν αποδέχεται την πραγματικότητα στην πρώτη γραμμή και η στρατιωτική διοίκηση συνεχίζει τις προσπάθειες να επιτύχει τουλάχιστον κάποια κέρδη από την αποτυχημένη αντεπίθεση, χάνοντας περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό στις καθημερινές επιθέσεις.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι συνολικές απώλειες του ουκρανικού στρατού κατά τη διάρκεια της ημέρας ανήλθαν σε περισσότερους από 600 στρατιώτες.

Η αντεπίθεση του Κιέβου στο νότιο μέτωπο εξελίχθηκε σε αιματηρή αποτυχία.
Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) δεν σταματούν τις επιθέσεις στις περιοχές νότια του Orikhiv.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να αποκτήσουν έδαφος στα περίχωρα της Novoprokopovka νότια του Robotyne.
Στις 8 Οκτωβρίου, όλοι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί που κρύβονταν στα κτίρια στα περίχωρα σκοτώθηκαν και όσοι έμειναν αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.
Στις 9 Οκτωβρίου, ο Ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε νέες επιθέσεις και κατάφερε να φτάσει στα βόρεια προάστια του χωριού.
Ωστόσο, και πάλι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν βάση και απωθήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι μάχες συνεχίζονται στα χωράφια γύρω από τον οικισμό, γίνονται μάχες για τον έλεγχο των υψωμάτων κοντά στον οικισμό.

Το βράδυ, μια μεγάλη στήλη ουκρανικών τεθωρακισμένων εντοπίστηκε να εισέρχεται στην πόλη Orikhiv.
Η στήλη φέρεται να περιελάμβανε έως και 40 οχήματα, τα οποία δέχθηκαν πυρά από ρωσικό πυροβολικό.
Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στην περιοχή.
Οι σπασμοί της ουκρανικής αντεπίθεσης αυξάνουν τις απώλειες στο μέτωπο Zaporozhie

Οι βροχές άρχισαν στις περιοχές της νότιας Ουκρανίας, γεγονός που σήμανε το τέλος της ενεργού φάσης της αντεπίθεσης του Κιέβου.
Ο ουκρανικός στρατός σταμάτησε τις μεγάλες επιθέσεις και συνεχίζει τις τακτικές επιθέσεις από μικρές ομάδες.
Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν αντεπιθέσεις σε διάφορες περιοχές, απωθώντας τον Ουκρανικό στρατό.
Εν τω μεταξύ, οι μονομαχίες βαρέως πυροβολικού συνεχίζονται. Και οι δύο πλευρές εξαπολύουν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ ρωσικά αεροσκάφη συνεχίζουν να σφυροκοπούν τις θέσεις του ουκρανικού στρατού.

Ρωσική αντεπίθεση στην Hulyaipole, στην περιφέρεια Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις νότια της Hulyaipole, στην περιφέρεια Zaporizhia, και μπορεί να αναδιοργάνωσαν τη Νότια Ομάδα Δυνάμεων, πιθανότατα σε μια προσπάθεια περαιτέρω άμυνας έναντι των ουκρανικών αντεπιθέσεων.
Στοιχεία της Ρωσικής 64ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (35η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια) προχώρησαν αρκετές εκατοντάδες μέτρα σε μια αμφισβητούμενη «γκρίζα ζώνη» στο Marfopil-Chervone (6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Hulyaipole) στις 9 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να επιτέθηκαν σε επίπεδο τάγματος υποδεικνύοντας ότι αυτές οι επιχειρήσεις είναι πιθανώς τακτικές και στοχεύουν να σύρουν και να καρφώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις νότια της Hulyaipole

Ο φυλακισμένος πρώην αξιωματικός της Ρωσίας και ένθερμος εθνικιστής Igor Girkin επανέλαβε τους προηγούμενους ισχυρισμούς του ότι ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να διεξάγει στρατηγική άμυνα για να παγώσει τις γραμμές του μετώπου πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2024.

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_92023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_92023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_92023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_92023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_92023.png
Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_92023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης