Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen: Διαχειρίσιμο το κόστος των υψηλότερων επιτοκίων για τις ΗΠΑ

Yellen: Διαχειρίσιμο το κόστος των υψηλότερων επιτοκίων για τις ΗΠΑ
Πάντα αισιόδοξη η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ και πρώην επικεφαλής της Federal Reserve
Σχετικά Άρθρα
Η αύξηση του κόστους δανεισμού «δεν έχει δημιουργήσει δυσλειτουργία στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, μιλώντας στην έναρξη των ετήσιων συνεδριάσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο Μαρακές.
Η πρώην επικεφαλής της Federal Reserve απέρριψε επίσης τις ανησυχίες για το πρόσφατο υψηλό 16 ετών στις αποδόσεις των (10ετές και 30ετές) κρατικών ομολόγων ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι το φαινόμενο «δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο». «Όταν τα επιτόκια είναι πιο ευμετάβλητα, μερικές φορές βλέπεις κάποια επίδραση στη λειτουργία της αγοράς, αλλά αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο».
Η κ. Yellen περιέγραψε τα πρόσφατα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ως «εντυπωσιακά». Η ανάπτυξη είναι «θετική, όχι φθίνουσα», πρόσθεσε, αντανακλώντας «περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν και να βρουν δουλειά».
«Είναι συνεπής με μια πορεία στην οποία, συνολικά, δεν βλέπετε περισσότερη στενότητα στην αγορά εργασίας», «αυτό που θα μπορούσε να είναι πρόβλημα είναι αν βλέπαμε την αγορά εργασίας να υπερθερμαίνεται, αλλά δεν είδα πραγματικά στοιχεία για αυτό». (...) «Ο δομικός πληθωρισμός είχε πραγματικά καλή συμπεριφορά», πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμής, η Αμερικανίδα αξιωματούχος απέκλεισε επανάληψης της κρίσης του 2007-2009 για τις τράπεζες των ΗΠΑ: «Οι αποδυναμωμένες τράπεζες είχαν ήδη λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα τρωτά σημεία τους. Αυτό περιελάμβανε την εξομάλυνση των ανασφάλιστων καταθέσεων. Επιπλέον, η πιστωτική ποιότητα στο σύνολό της είναι πολύ σταθερή».
Σε ό,τι αφορά στην Κίνα και τον συντελεστή βαρύτητάς της εντός του ΔΝΤ, σημείωσε: «Είναι σημαντικό για την Κίνα να τηρεί τους κανόνες του θεσμού όταν πρόκειται για πράγματα όπως η συνεργασία για την αναδιάρθρωση του χρέους και πράγματα όπως η διαφάνεια συναλλάγματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης