Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέση Ανατολή: Τέσσερις Ρώσοι αγνοούνται λόγω των επιθέσεων της Χαμάς

Μέση Ανατολή: Τέσσερις Ρώσοι αγνοούνται λόγω των επιθέσεων της Χαμάς
Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για το θάνατο Ρώσου πολίτη στο Ισραήλ
Τουλάχιστον τέσσερις Ρώσοι πολίτες αγνοούνται επισήμως στο Ισραήλ μετά την επίθεση στη χώρα από Παλαιστίνιους ριζοσπάστες της Χαμάς, αλλά δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία ότι κάποιος Ρώσος έχει πεθάνει μέχρι τις 4:00 μ.μ. ώρα Μόσχας, ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στο Ισραήλ.
«Από τις 4:00 μ.μ. (η ώρα συμπίπτει με την ώρα Μόσχας - TASS) στις 9 Οκτωβρίου, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για Ρώσους πολίτες που μπορεί να έχουν πεθάνει», δήλωσε η εκπρόσωπος της πρεσβείας Marina Ryazanova.
«Εντωμεταξύ, έχουν γίνει εκκλήσεις από συγγενείς των Ρώσων πολιτών με τους οποίους δεν καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή. Μιλάμε για εννέα άτομα, τόσο μόνιμους κατοίκους Ισραήλ, όσο και προσωρινά διαμένοντες εκεί. Τέσσερις από αυτούς μάλιστα βρίσκονται στον επίσημο κατάλογο που δόθηκε από το Ισραήλ», πρόσθεσε.
Η ρωσική διπλωματία σημειώνει πως η ρωσική πρεσβεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και παρέχει βοήθεια στους Ρώσους στο Ισραήλ, τόνισε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας.
«Το προξενικό τμήμα της Ρωσικής Πρεσβείας βρίσκεται σε επαφή με τους συγγενείς αυτών των ατόμων και τους παρέχει την απαραίτητη βοήθεια. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εντοπίσουμε τον εντοπισμό των αγνοουμένων πολιτών. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο με κλήσεις και μηνύματα, παρέχοντας βοήθεια και βοήθεια σε τουρίστες στο Ισραήλ», κατέληξε η Ryazanova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης