Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινή επικοινωνία Scholz, Macron, Biden και Sunak - Θα συζητήσουν την κλιμάκωση της κατάστασης στο Ισραήλ

Κοινή επικοινωνία Scholz, Macron, Biden και Sunak - Θα συζητήσουν την κλιμάκωση της κατάστασης στο Ισραήλ
ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία σε κοινή συνομιλία 
Ο Γερμανός Καγκελάριος, ο Γάλλος Πρόεδρος, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Βρετανός πρωθυπουργός θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου, κατά την οποία θα συζητήσουν την κλιμάκωση της κατάστασης στο Ισραήλ. όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Macron.
«Ο Macron και εγώ αναμένεται να τηλεφωνήσουμε αργά σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden και τον Βρετανό πρωθυπουργό Sunak για να συζητήσουμε την κατάσταση και τις περαιτέρω ενέργειες», είπε ο Scholz. «Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία είναι ομόφωνες κατά τη γνώμη τους: η κατάσταση δεν πρέπει να εξελιχθεί σε χάος στην περιοχή. Επομένως, κανείς δεν πρέπει να συνεχίσει να ενθαρρύνει τον τρόμο σε αυτή την κατάσταση», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος. Για το λόγο αυτό, είπε, συνεχίζεται η στενή ανταλλαγή απόψεων με εταίρους στην περιοχή.
Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι ρουκέτες στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και ταυτόχρονα ομάδες μαχητών εισήλθαν στο έδαφος του εβραϊκού κράτους, όπου ο ισραηλινός στρατός μπήκε σε μάχη μαζί τους. Ο Στρατός κήρυξε «κατάσταση ετοιμότητας για πόλεμο» και σύντομα ανακοίνωσε την έναρξη της απάντησής του, την Επιχείρηση Σιδερένια Σπαθιά. Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ismail Haniyeh, χαρακτήρισε την επιχείρηση των Παλαιστινίων ριζοσπαστών κοντά στη Γάζα αντίδραση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών προς το τέμενος Al-Aqsa στο κέντρο της Ιερουσαλήμ. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Galant ενέκρινε τη στράτευση εφέδρων στο στρατό και διέταξε την εισαγωγή μιας «ειδικής κατάστασης ασφαλείας» σε ολόκληρη τη χώρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης