Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Σταθμός για Ισραηλινούς που τρέπονται σε φυγή

tags :
Κύπρος: Σταθμός για Ισραηλινούς που τρέπονται σε φυγή
Ως διακομιστικός σταθμός για Ισραηλινούς που είτε θέλουν να εγκαταλείψουν τη δίνη του πολέμου είτε θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, λειτουργεί τα τελευταία 24ωρα η Κύπρος.
Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας καταγράφονται εκατοντάδες αφίξεις Ισραηλινών, οι οποίοι εγκαταλείπουν το Ισραήλ είτε για να παραμείνουν στην Κύπρο είτε για να επιστρέψουν στις χώρες που διαμένουν αφού πρόκειται για υπηκόους άλλων χωρών κυρίως των ΗΠΑ. Τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης καταγράφουν συγκλονιστικές μαρτυρίες, από μέλη πολυμελών οικογενειών που έζησαν τις τελευταίες ημέρες τον τρόμο.
Πάντως την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι αφίξεις στην Κύπρο Ισραηλινών που βρίσκονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν στο Ισραήλ. Μόνο για σήμερα έχουν προγραμματιστεί πέραν των 15 πτήσεων από το αεροδρόμιο της Λάρνακας στο Τέλ Αβίβ, οι οποίες θα μεταφέρουν στο Τελ Αβίβ Ισραηλινούς του εξωτερικού αλλά και εκατοντάδες Ισραηλινούς που μένουν στην Κύπρο αλλά θέλουν να επιστρέψουν.

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας

Ταυτόχρονα στο λιμάνι της Λεμεσού έχουν αγκυροβολήσει εκτάκτως δύο κρουαζιερόπλοια με πέντε χιλιάδες επιβάτες τα οποία είχαν ως προορισμό το Ισραήλ. Οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους επιβαίνοντες ενώ για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση για το μέλλον τους.
Σε δηλώσεις του ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δόθηκε εντολή όπως στην Κύπρο αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας ειδικότερα στα αεροδρόμιο και στα λιμάνια ενώ δόθηκαν οδηγίες για εντατικοποίηση των ελέγχων στην πόλη της Λάρνακας όπου υπάρχει μια μεγάλη ισραηλινή κοινότητα. Ειδικότερα η κυπριακή αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην εβραϊκή συναγωγή της Λάρνακας, σε χώρους Ισραηλινών συμφερόντων αλλά και σε ξενοδοχεία όπου διαμένουν Ισραηλινοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης