Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Αυστηρό κάλεσμα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός - Συνομιλίες με τον Αραβικό Σύνδεσμο

Lavrov (Ρωσία): Αυστηρό κάλεσμα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός - Συνομιλίες με τον Αραβικό Σύνδεσμο
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι δεν έχει υπ' όψιν του τυχόν νέες πρωτοβουλίες για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουση
Η Μόσχα καλεί τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς σε κατάπαυση του πυρός προτού εμπλακούν σε οποιουδήποτε είδους συνομιλίες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
Ειδικότερα σε συνέντευξη τύπου κατόπιν συνάντησής του με τον Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε πως «όσον αφορά τις προσπάθειες διαμεσολάβησης, πρώτα απ' όλα, τα μέρη πρέπει να παύσουν το πυρ. Όλα τα άλλα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν σε ένα κανονικό, μη στρατιωτικό περιβάλλον».
Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, υπογράμμισε ότι δεν έχει υπ' όψιν του τυχόν νέες πρωτοβουλίες για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.
«Όσον αφορά, όπως είπατε, τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επίλυση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ειλικρινά μιλώντας, δεν γνωρίζω καμία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Υπήρξαν εκκλήσεις για τον τερματισμό της αιματοχυσίας και την έναρξη των συνομιλιών», πρόσθεσε ο Lavrov αναφερόμενος στη ρωσική στάση.
«Η μόνη δυνατή πρωτοβουλία για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος θα πρέπει να βασίζεται στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών» συμπλήρωσε.
«Αυτό περιλαμβάνει την ειρηνική, ασφαλή και καλή γειτονία συνύπαρξη των δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης» σημείωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.
Ενώ καταλήγοντας αναφέρθηκε στη βάση των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και του Αραβικού κόσμου κάνοντας γνωστό ότι «αυτό συζητήσαμε σήμερα. Αυτή είναι η κοινή μας θέση· είναι η μόνη πρωτοβουλία που μπορεί να βρεθεί στο τραπέζι και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο απευθείας συνομιλιών μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης