Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall μετά τα σχόλια του αντιπροέδρου της Fed, Jefferson – 'Ανοδος +0,62% στον S&P, ο Nasdaq +0,43%

Άνοδος στη Wall μετά τα σχόλια του αντιπροέδρου της Fed, Jefferson – 'Ανοδος +0,62% στον S&P, ο Nasdaq +0,43%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Άνοδο από πτώση σημείωσαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, μετά τα σχόλια του αντιπροέδρου της Fed Jefferson, σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της νομισματικής σύσφιξης...
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow σημείωσε άνοδο +0,6% στις 33.604 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,63% στις 4.335 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,39% στις 13.484 μον.
φδσαφσδαφασδφασδ.JPG
Στο ταμπλό, οι μεγάλες εταιρείες άμυνας και πετρελαίου «εκτινάχθηκαν» εν μέσω της επίθεσης, με τη Lockheed Martin και τη Northrop Grumman Corp να προσθέτουν 4,9% και 3,6%, αντίστοιχα, στις προκαταρκτικές συναλλαγές.
Η Marathon Oil και η Occidental Petroleum, εν τω μεταξύ, σημείωσαν άνοδο 3,6% και 3,4%, αντίστοιχα.

Να προχωρήσει προσεκτικά σε ό,τι αφορά τις νέες αυξήσεις στα επιτόκια, συνέστησε στους αξιωματούχους της Fed τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Philip Jefferson.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων στα ομόλογα είναι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν την κεντρική τράπεζα σε ένα «ευαίσθητο» σημείο στη διαχείριση της νομισματικής πολιτικής.
«Βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη περίοδο διαχείρισης κινδύνων, όπου πρέπει να εξισορροπήσουμε τον κίνδυνο να μην έχουμε αυστηροποιήσει αρκετά [την πολιτική] με τον κίνδυνο η πολιτική μας να είναι τελικά πολύ περιοριστική», ανέφερε ο αξιωματούχος.
Η Fed «είναι σε θέση να προχωρήσει προσεκτικά, ώστε να αξιολογήσει σε ποιο βαθμό χρειάζεται περαιτέρω σύσφιξη εφόσον είναι αναγκαία» για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%, πρόσθεσε.

Παράλληλα, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση κλιμακώθηκε το Σάββατο μετά την εισβολή της τρομοκρατικής οργάνωσης Hamas στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με σχετικές αναφορές, περισσότεροι από 700 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε αυτό που η Hamas αποκαλεί Επιχείρηση Πλημμύρα Al Aqsa, με τουλάχιστον 490 Παλαιστίνιους να σκοτώνονται σε αντίποινα των ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι οξυμμένες γεωπολιτικές εντάσεις που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση θα μπορούσαν να έχουν συνέπειες στην αγορά Ενέργειας, με ορισμένους ειδικούς να προβλέπουν μια «απότομη αύξηση» του πετρελαίου.

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Νευρικότητα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν το αντίκτυπο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.
Πιο αναλυτικά, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,67% στις 15.128 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κατέγραψε κέρδη 0,03% στις 7.492 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC διαμορφώθηκε στις 7.021 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,55%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,46% στις 27.682 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,26% στις 443,79 μονάδες.
φδσασφδαφσαδ.JPG
Νέα πτώση κατέγραψε τον Αύγουστο -και για τέταρτο συνεχόμενο μήνα- η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, καθώς η πτώση της μεταποίησης επιβαρύνει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ειδικότερα, η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον Ιούλιο, κυρίως λόγω της πτώσης στον κατασκευαστικό τομέα και την ενέργεια.
Οι οικονομολόγοι περίμεναν μείωση 0,1%.
Ο δείκτης της παραγωγής κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο για φέτος.
Η χαμηλή ζήτηση από την Κίνα, οι ελλείψεις εργαζομένων, τα υψηλά επιτόκια και οι παρατεταμένες συνέπειες από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους έχουν πλήξει τα εργοστάσια στη Γερμανία αλλά και την οικονομία στο σύνολό της.
Το ΑΕΠ εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο και ενδέχεται να συρρικνωθεί έως και 0,6% στο σύνολο του 2023.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, παραδέχτηκε ότι η αδυναμία της Γερμανίας επιβαρύνει ολόκληρη την Ευρωζώνη. «Η Γερμανία είχε στηρίξει το οικονομικό της μοντέλο σε πολύ φθηνές προμήθειες ενέργειας και σε ευκαιρίες εξαγωγών, ειδικά στην Κίνα», είπε στη La Tribune Dimanche, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η συνεχιζόμενη προσαρμογή της γερμανικής οικονομίας επηρεάζει τις προοπτικές ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης