Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία εμπλοκή στο Ισραήλ λέει το Ιράν – Καταστροφική απάντηση σε κάθε βλακώδη δράση εναντίον μας

Καμία εμπλοκή στο Ισραήλ λέει το Ιράν – Καταστροφική απάντηση σε κάθε βλακώδη δράση εναντίον μας
Να συνεδριάσει εκτάκτως ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης ζητά το Ιράν
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουμε απολύτως καμία εμπλοκή στον πόλεμο Ισραήλ - Hamas διαμηνύει το Ιράν, το οποίο σπεύδει να προειδοποιήσει πως θα δώσει καταστροφική απάντηση σε όποιον κάνει το λάθος να αναλάβει δράση εναντίον του.
«Οι κατηγορίες που συνδέονται με το ρόλο του Ιράν στην επίθεση της Hamas εναντίον του Ισραήλ βασίζονται σε πολιτικά κίνητρα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Nasser Kanaani, υποστηρίζοντας πως η Τεχεράνη δεν επεμβαίνει «στις αποφάσεις που λαμβάνονται από άλλα έθνη, περιλαμβανομένης της Παλαιστίνης».

Καμία ανάμειξη

«Η αντίσταση του παλαιστινιακού έθνους έχει την ικανότητα, τη δύναμη και τη βούληση που είναι απαραίτητες για να αμυνθεί, να υπερασπιστεί το έθνος του και να επιχειρήσει να ανακτήσει τα χαμένα δικαιώματά του» είπε ο Kanaani, αναφέροντας πως «η αναφορά σε ρόλο του Ιράν έχει στόχο να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης και να δικαιολογήσει ενδεχόμενες επόμενες ενέργειες» του Ισραήλ.
«Οι κατηγορίες και οι δηλώσεις που συνδέονται με το ρόλο του Ιράν είναι βασισμένες σε πολιτικά κίνητρα και έχουν στόχο να δικαιολογήσουν τη βαριά ήττα του σιωνιστικού καθεστώτος και να διορθώσουν την κακή εικόνα του.
Δεν έχουμε κανένα ρόλο στη λήψη αποφάσεων κανενός κράτους, περιλαμβανομένης της Παλαιστίνης» υποστήριξε ο Kanaani, ο οποίος ζήτησε να συνεδριάσει εκτάκτως ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης «για να συζητήσει τις περιφερειακές εξελίξεις».

Καταστροφική απάντηση

Ο Kanaani προειδοποίησε πως «οποιοσδήποτε απειλεί το Ιράν οφείλει να γνωρίζει πως κάθε βλακώδης δράση θα επιφέρει καταστροφική απάντηση».
Ο πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi είπε πως το Ιράν υποστηρίζει «τη νόμιμη άμυνα του παλαιστινιακού έθνους» και κάλεσε «τις μουσουλμανικές κυβερνήσεις» να δηλώσουν κι αυτές την υποστήριξή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης