Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή - Στο -0,70% ο DAX

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή - Στο -0,70% ο DAX
Την Πέμπτη (12/10/2023) θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, που θα κρίνουν και τις επόμενες αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια
Σχετικά Άρθρα
(upd 3) Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν το αντίκτυπο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.
Πιο αναλυτικά, στις 14:30 (ώρα Ελλάδος):
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,70% στις 15.122,82 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει κέρδη 0,19% στις 7.508,83 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC διαμορφώνεται στις 7.026,49 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,48%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,37% στις 27.708,07 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,18% στις 444,11 μονάδες.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση μεταξύ των μαχητών της Χαμάς και των ισραηλινών δυνάμεων. Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άλμα 4% και τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών ήταν χαμηλότερα νωρίς τη Δευτέρα, καθώς η βία ενισχύει τον γεωπολιτικό κίνδυνο στις ήδη εύθραυστες αγορές που αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων.
Την ίδια ώρα η αβεβαιότητα για τα επιτόκια. Την Πέμπτη (12/10/2023) θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, που θα κρίνουν και τις επόμενες αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.

Νέα πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, τον Αύγουστο

Νέα πτώση κατέγραψε τον Αύγουστο -και για τέταρτο συνεχόμενο μήνα- η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, καθώς η πτώση της μεταποίησης επιβαρύνει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ειδικότερα, η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον Ιούλιο, κυρίως λόγω της πτώσης στον κατασκευαστικό τομέα και την ενέργεια. Οι οικονομολόγοι περίμεναν μείωση 0,1%. Ο δείκτης της παραγωγής κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο για φέτος. Η χαμηλή ζήτηση από την Κίνα, οι ελλείψεις εργαζομένων, τα υψηλά επιτόκια και οι παρατεταμένες συνέπειες από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους έχουν πλήξει τα εργοστάσια στη Γερμανία αλλά και την οικονομία στο σύνολό της.
Το ΑΕΠ εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο και ενδέχεται να συρρικνωθεί έως και 0,6% στο σύνολο του 2023.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, παραδέχτηκε ότι η αδυναμία της Γερμανίας επιβαρύνει ολόκληρη την Ευρωζώνη. «Η Γερμανία είχε στηρίξει το οικονομικό της μοντέλο σε πολύ φθηνές προμήθειες ενέργειας και σε ευκαιρίες εξαγωγών, ειδικά στην Κίνα», είπε στη La Tribune Dimanche, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η συνεχιζόμενη προσαρμογή της γερμανικής οικονομίας επηρεάζει τις προοπτικές ανάπτυξης».
Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι οι εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Α

Πάνω από τα 40 ευρώ το φυσικό αέριο

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου, με το brent να διαμορφώνεται στα 87,72 δολ. το βαρέλι στο +3,7% και το αμερικανικό αργό στα 86,01 δολ. το βαρέλι στο +3,88%.

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν σήμερα 9/10 στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Οι επενδυτές αναμένουν τα τελευταία της στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό και το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας.
Σημειώνεται ότι σήμερα 9/10 οι αγορές της Κίνας ξεκίνησαν τις συναλλαγές μετά από μια εβδομάδα παύσης λόγω αργίας (Χρυσή Εβδομάδα).
Ειδικότερα, ο δείκτης ο δείκτης Shanghai την Κίνα έκλεισε στο -0,45%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +0,60% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +0,23%.
Οι συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ διακόπηκαν αρχικά σήμερα 9/10 λόγω του τυφώνα Koinu ενώ στη συνέχεια επανήλθαν.
Οι αγορές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας είναι κλειστές λόγω αργίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης