Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Νέα πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Γερμανία - Νέα πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο
Η παραγωγή μειώθηκε λόγω κατασκευών και ενέργειας
Σχετικά Άρθρα
Νέα πτώση κατέγραψε τον Αύγουστο -και για τέταρτο συνεχόμενο μήνα- η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, καθώς η πτώση της μεταποίησης επιβαρύνει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ειδικότερα, η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον Ιούλιο, κυρίως λόγω της πτώσης στον κατασκευαστικό τομέα και την ενέργεια. Οι οικονομολόγοι περίμεναν μείωση 0,1%. Ο δείκτης της παραγωγής κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο για φέτος. Η χαμηλή ζήτηση από την Κίνα, οι ελλείψεις εργαζομένων, τα υψηλά επιτόκια και οι παρατεταμένες συνέπειες από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους έχουν πλήξει τα εργοστάσια στη Γερμανία αλλά και την οικονομία στο σύνολό της.
Το ΑΕΠ εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο και ενδέχεται να συρρικνωθεί έως και 0,6% στο σύνολο του 2023.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, παραδέχτηκε ότι η αδυναμία της Γερμανίας επιβαρύνει ολόκληρη την Ευρωζώνη. «Η Γερμανία είχε στηρίξει το οικονομικό της μοντέλο σε πολύ φθηνές προμήθειες ενέργειας και σε ευκαιρίες εξαγωγών, ειδικά στην Κίνα», είπε στη La Tribune Dimanche, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η συνεχιζόμενη προσαρμογή της γερμανικής οικονομίας επηρεάζει τις προοπτικές ανάπτυξης».
Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι οι εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, όμως οι εργοστασιακές παραγγελίες παρουσίασαν μερική ανάκαμψη τον ίδιο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης