Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Καταδίκη, αλλά όχι ομόφωνη, της Hamas

Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Καταδίκη, αλλά όχι ομόφωνη, της Hamas
Άμεσο τερματισμό των μαχών και έναρξη διαπραγματεύσεων πρότεινε η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Σε καταδίκη, αλλά όχι ομόφωνη, της επίθεσης της Hamas κατά του Ισραήλ προχώρησαν κράτη – μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι ΗΠΑ κάλεσαν όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να καταδικάσουν σθεναρά τις «ειδεχθείς τρομοκρατικές ενέργειες» της Hamas «εναντίον του ισραηλινού λαού και της κυβέρνησής του».
«Μεγάλο μέρος των χωρών καταδίκασε τις επιθέσεις της Hamas.
Αλλά προφανώς, όχι όλες.
Μπορείτε ασφαλώς να καταλάβετε ποια ήταν μια από αυτές χωρίς καν να σας πω για ποια πρόκειται» ανέφερε ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Robert Wood, υπαινισσόμενος τη Ρωσία.
«Το μήνυμά μου ήταν υπέρ του άμεσου τερματισμού των μαχών, κήρυξης κατάπαυσης του πυρός και έναρξης διαπραγματεύσεων», είπε από την πλευρά του πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Vasily Nebeznya, κάνοντας λόγο για μια κατάσταση που εν μέρει οφείλεται σε «άλυτα προβλήματα».
Η Κίνα καταδίκασε «όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων», επιμένοντας στην ανάγκη επανόδου σε ειρηνευτική διαδικασία για να καταλήξουν τα μέρη σε λύση δύο κρατών.
Νωρίτερα το Ισραήλ είχε ζητήσει «τα εγκλήματα πολέμου της Hamas να καταδικαστούν χωρίς καμιά αμφισημία», αναφέροντας πως το Ισραήλ αναμένει υποστήριξη «του δικαιώματός του να αμυνθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης