Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Ισραήλ επιθυμεί εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία – Θα καταστρέψουμε κάθε υποδομή της Χαμάς

To Ισραήλ επιθυμεί εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία – Θα καταστρέψουμε  κάθε υποδομή της Χαμάς
Πιστεύουμε ότι υπάρχουν μετριοπαθείς χώρες στην περιοχή μας που θέλουν να εξομαλύνουν τις σχέσεις και να ζήσουν ειρηνικά, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan
Το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan εν μέσω της σύγκρουσης με τη Χαμάς την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023.
«Δεν βλέπουμε κανένα λόγο να το βγάλουμε από την ατζέντα.
Πιστεύουμε ότι υπάρχουν μετριοπαθείς χώρες στην περιοχή μας που θέλουν να εξομαλύνουν τις σχέσεις και να ζήσουν ειρηνικά.
Και η Σαουδική Αραβία είναι σίγουρα μία από αυτές», επισήμανε ο Erdan.
«Εξακολουθούμε να το θέλουμε αυτό και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συνυπάρξουμε με τους γείτονές μας», είπε.
Ο μόνιμος εκπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ,Erdan , υποσχέθηκε αλλαγή στην προσέγγιση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και πλήρη καταστροφή της «τρομοκρατικής υποδομής» της Χαμάς.
"Αυτή είναι η 11η Σεπτεμβρίου για το Ισραήλ.
Από εδώ και πέρα, τίποτα δεν θα είναι ίδιο.
Το υπόσχομαι. Σήμερα σπάμε το παράδειγμα, αλλάζουμε τη φόρμουλα που ακολουθούσαμε εδώ και 17 χρόνια - από τότε που το Ισραήλ αποσύρθηκε μονομερώς από τη Γάζα." είπε ο Erdan στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διεθνής κοινότητα προσπάθησε να αποκαταστήσει τη Γάζα και παρείχε βοήθεια αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων». "Αυτά τα κεφάλαια δεν χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή σχολείων ή νοσοκομείων.
Χρησιμοποιήθηκαν για την τρομοκρατία",
είπε ο Erdan.
«Η εποχή της ορθολογικής συνομιλίας με αυτούς τους άγριους έχει τελειώσει.
Ήρθε η ώρα να καταστρέψουμε την τρομοκρατική υποδομή της Χαμάς, να τη διαγράψουμε εντελώς, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες φρικαλεότητες», τόνισε.
Κάλεσε τέλος τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης