Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας και αυξάνονται οι αστυνομικές περιπολίες μετά από περιστατικά «σχετιζόμενα με το Ισραήλ»

Βρετανία: Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας και αυξάνονται οι αστυνομικές περιπολίες μετά από περιστατικά «σχετιζόμενα με το Ισραήλ»
O Βρετανός υπουργός Μετανάστευσης  ανήρτησε ένα βίντεο στο X που δείχνει ανθρώπους να κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες στο δρόμο και να κορνάρουν με τα αυτοκίνητά τους  και γράφει: «Αυτοί οι αποκρουστικοί άνθρωποι εξυμνούν τιςρομοκρατικές δραστηριότητες της Χαμάς, μιας απαγορευμένης οργάνωσης... δεν υπάρχει χώρος για αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο», έγραψε.
Η αστυνομία του Λονδίνου αύξησε τις περιπολίες της σε συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας έπειτα από "μια σειρά επεισοδίων που σχετίζονται με τη σύγκρουση" στο Ισραήλ και τη Γάζα, όπως ανακοίνωσε τη νύχτα του Σαββάτου 7/10 προς Κυριακή 8/10.
"Είμαστε ενήμεροι για μια σειρά περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στο Ισραήλ και στα σύνορα της Γάζας", έγραψε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για αυτά τα περιστατικά.
"Η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες σε συγκεκριμένα σημεία του Λονδίνου για να εξασφαλίσει μια ορατή παρουσία και να καθησυχάσει τις κοινότητές μας", πρόσθεσε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Robert Gernick ανήρτησε ένα βίντεο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X που δείχνει ανθρώπους να κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες στο δρόμο και να κορνάρουν με τα αυτοκίνητά τους.
"Αυτοί οι αποκρουστικοί άνθρωποι εξυμνούν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χαμάς, μιας απαγορευμένης οργάνωσης", έγραψε.
"Δεν υπάρχει χώρος για αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο", πρόσθεσε.
Στο δελτίο Τύπου της, η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές "για να πληροφορηθεί όλες τις ανησυχίες της".
"Όποιος αντιμετωπίζει απειλητική συμπεριφορά ή ανησυχεί για την ασφάλειά του, καλείται να επικοινωνήσει με την αστυνομία", σημειώνει.
Ένας δημοσιογράφος του AFP παρατήρησε αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από μια συναγωγή στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης