Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλή για επέκταση της σύγκρουσης στο Λίβανο - Περιορισμένες ανταλλαγές πυρών Hezbollah - Ισραήλ

Απειλή για επέκταση της σύγκρουσης στο Λίβανο - Περιορισμένες ανταλλαγές πυρών Hezbollah - Ισραήλ
Απειλεί με μεγάλη επίθεση στο Ισραήλ αν πραγματοποιήσει εισβολή στη Γάζα η Hezbollah
Σχετικά Άρθρα
(upd2).Σε περιορισμένα πλήγματα με πυρά πυροβολικού και πυραύλους σε βάρος του Ισραήλ προχώρησε η Hezbollah το πρωί της Κυριακής 8/10, στα  οποία απάντησε με ανάλογα πυρά το Ισραήλ.
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα επέλεξε προσεκτικά τον στόχο της: τρεις θέσεις στο αμφισβητούμενο έδαφος των αγροκτημάτων Shebaa, μια έκταση γης που διεκδικούν το Ισραήλ, ο Λίβανος και η Συρία κοντά στη διασταύρωση των κοινών συνόρων τους.
Όμως όλοι γνωρίζουν ότι είναι ικανή για πολλά περισσότερα.
Νωρίτερα το Σάββατο 7/10, η Hezbollah είχε εκδώσει ανακοίνωση αναφέροντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Γάζα και ότι βρίσκεται σε «άμεση επαφή με την ηγεσία της παλαιστινιακής αντίστασης» ενώ είχε χαρακτηρίσει την επίθεση της Χαμάς, ως μια «αποφασιστική απάντηση στη συνεχιζόμενη κατοχή του Ισραήλ και ένα μήνυμα σε αυτούς που επιδιώκουν την εξομάλυνση με το Ισραήλ».
Οι σημερινές επιθέσεις ήταν «σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε σε νέα δήλωσή της, ενώ μόλις έγινε γνωστό  ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλλει στη Γάζα,  η Hezbollah δήλωσε ότι αν το κάνει, οι δυνάμεις της θα του επιτεθούν από τον βορρά, δηλαδή από τα εδάφη του Λιβάνου όπου έχουν βάσεις.
Το Ισραήλ έχει ήδη στείλει ενισχύσεις στα βόρεια σύνορά του και λέει ότι σχεδιάζει μια μακρά σύγκρουση με τη Χαμάς στη Γάζα.
Η Hezbollah, που έχει τις βάσεις της στο νότιο Λίβανο, έχει στη διάθεσή της πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να χτυπήσουν βαθιά μέσα στο ισραηλινό έδαφος.
Γι αυτό η απειλή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστινίων πέφτει βαριά πάνω στον Λίβανο, που υποφέρει από πολιτική παράλυση - δεν έχει πρόεδρο - και από μια συντριπτική οικονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης