Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πόλεμο Ισραήλ και Hamas - Έχουμε παντού τον έλεγχο λένε οι Ισραηλινοί, πλήρης πολιορκία Γάζας - Πάνω από 1.300 οι νεκροί

Σε πόλεμο Ισραήλ και Hamas - Έχουμε παντού τον έλεγχο λένε οι Ισραηλινοί, πλήρης πολιορκία Γάζας - Πάνω από 1.300 οι νεκροί
Το Σάββατο 7/10/23 έγινε η πιο φονική μέρα των τελευταίων 50 χρόνων για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση - Στους 1.121 οι νεκροί - στους 4.843 οι τραυματίες
Σχετικά Άρθρα
(συνεχές upd) Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 9/10 οι στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν το πρωί του Σαββάτου 7/10 οι μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης που έχει υπό τον έλεγχο της τη Λωρίδα της Γάζας.
Το Ισραήλ έχει κηρύξει επίσημα ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, ο στρατός της υποστηρίζει ότι έχει αποκαταστήσει τον έλεγχο σε όλα τα ισραηλινά εδάφη και ότι περνά στην επίθεση ενώ το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι επιβάλλει πλήρη πολιορκία της Γάζας σε τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό και φυσικό αέριο.
Από την πλευρά της η Hamas συνεχίζει τις πυραυλικές επιθέσεις, καθώς νωρίτερα αναφέρθηκαν εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ,
ενώ ήχησαν οι σειρήνες σε Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις του Ισραήλ.

Ρουκέτες, βόμβες, όμηροι και χιλιάδες νεκροί

Η Ηamas έχει εκτοξεύσει από το περασμένο Σάββατο 7/10 εντός των ισραηλινών εδαφών τουλάχιστον 5.000 ρουκέτες ενώ μαχητές της οργάνωσης πέρασαν τα σύνορα σκοτώνοντας και πιάνοντας ομήρους Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες.
Το Ισραήλ, δια στόματος του πρωθυπουργού του, Benjamin Netanyahu, υποσχέθηκε μια «τρομερή εκδίκηση», και κάλεσε τους αμάχους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας, τη στιγμή που εκτιμάται πως επικείται μια ευρείας κλίμακας χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες.
Λίγες ώρες μετά την επίθεση της Hamas το Ισραήλ ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, εναντίον βάσεων και κτιρίων της οργάνωσης, που ωστόσο οδηγούν σε μαζικούς θανάτους αμάχων Παλαιστινίων.
Οι επιθέσεις των δύο εμπλεκομένων πλευρών έχει βυθίσει την περιοχή σε ένα πρωτοφανές λουτρό αίματος με τους νεκρούς αν ξεπερνούν τους 1200.
Πρόκειται για έναν απολογισμό πάντως που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς αναφέρεται πως μετά τον ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό κατά του καταυλισμού των προσφύγων στη Jabalia, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι.
Περισσότεροι από 100 είναι οι απαχθέντες Ισραηλινοί στρατιωτικοί και άμαχοι από τη Hamas.
Σημειωτέον ότι το Ισραήλ επανέλαβε τους βομβαρδισμούς της Γάζας αρκετές φορές την Κυριακή, 8/10 ενώ και η Hamas εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις κατά του νότιου Ισραήλ, αλλά όχι με τη μαζικότητα του Σαββάτου, ενώ σήμερα Δευτέρα 9/10 αναφέρθηκαν και εκτοξεύσεις ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ.
Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση στο ισραηλινό έδαφος από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ, η οποία αιφνιδίασε απόλυτα το Ισραήλ, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει δριμεία κριτική στις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας.
Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά είναι εάν το Ιράν εμπλέκεται
στο σχεδιασμό της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης, με την Τεχεράνη πάντως να διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της. Ισραήλ: Έχουμε τον έλεγχο παντού – Μπορεί να είναι ακόμα παρούσα η Hamas σε εδάφη μας

Το Ισραήλ έχει τον έλεγχο όλων των περιοχών, αλλά μαχητές της Hamas μπορεί να είναι παρόντες στο ισραηλινό έδαφος ανακοίνωσε ο Daniel Hagari, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο οποίος υποστήριξε πως ο στρατός ελέγχει όλες τις κοινότητες και ότι πλέον περνά στην επίθεση.
«Δεν υπάρχουν μάχες στο εσωτερικό του Ισραήλ» τόνισε ο Hagari, αναφέροντας πως γίνεται εκκένωση όλων των περιοχών που είναι κοντά στο τείχος στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.
Επιπλέον, ο Hagari ανακοίνωσε πως ο ισραηλινός στρατός είναι σε κατάσταση συναγερμού και στα βόρεια τμήματα της χώρας, υποστηρίζοντας πως χθες Κυριακή 8/10 έγιναν κάποια τοπικά επεισόδια στα βόρεια, αλλά δεν υπάρχουν συγκρούσεις.
Πάντως, σειρήνες για επίθεση με ρουκέτες ήχησαν σε Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις όπου υπήρξαν εκρήξεις.

Εκατοντάδες νεκροί τρομοκράτες

Όπως είπε ο Hagari, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί έντονες αεροπορικές επιδρομές κάθε τέσσερις ώρες στη Γάζα, υπογραμμίζοντας πως εκατοντάδες στόχοι δέχονται επίθεση.
Σύμφωνα με τον Hagari, οι Ισραηλινοί στοχεύουν μόνο μέρη όπου υπάρχουν τρομοκράτες, ενώ έκανε λόγο για εκατοντάδες νεκρούς τρομοκράτες.
Μάλιστα η ισραηλινή αεροπορία προχώρησε σε νέα πλήγματα σήμερα Δευτέρα 9/10, κατά του καταυλισμού της Jabalia, όπου όπως ανακοίνωσε το Al Jazeera, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι.

Πλήρης πολιορκία της Γάζας

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έδωσε εντολή για την πλήρη πολιορκία της Γάζας, κάτι που σημαίνει πως η περιοχή δεν θα λάβει τρόφιμα, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα.
«Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα.
Δεν θα υπάρχει ρεύμα, δεν θα υπάρχουν τρόφιμα, δεν θα υπάρχει νερό, δεν  θα υπάρχουν καύσιμα» υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant.

Πρωτοφανής κινητοποίηση 300.000 Ισραηλινών

Επιπλέον, ο στρατός ανακοίνωσε πως έχουν κινητοποιηθεί για πρώτη φορά 300.000 έφεδροι στρατιώτες, υποστηρίζοντας πως το Ισραήλ μετρά περίπου 700 νεκρούς, εκ των οποίων οι 73 είναι στρατιώτες.
Όσον αφορά τους ομήρους, αρνήθηκε να δώσει κάποιον αριθμό, επισημαίνοντας πως η ενημέρωση αφορά πρωτίστως τις οικογένειες των ομήρων.

ΗΠΑ: Χερσαία εισβολή Ισραηλινών στη Γάζα μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες

Στην εκτίμηση ότι οι Ισραηλινοί θα προχωρήσουν σε ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες για να εξουδετερώσουν τη Hamas προχωρά η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post που επικαλείται πηγές από την αμερικανική κυβέρνηση.
Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει πως το Ισραήλ ζήτησε να αυξηθεί η συνεργασία με τις ΗΠΑ στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νότιο Λίβανο και με τις δυνάμεις της Hezbollah.
Nonstop troop movements near the Gaza border. pic.twitter.com/CoQcDYxOq4
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης